Evenimente

“Mica America”, un sat din Banatul de Munte, va primi o înfățișare nouă

După ce au redat înfățișarea de odinioară satului Racovița, voluntarii uneia dintre cele mai active și de succes asociații din Banat se pregătesc din nou de muncă, începând să caute mână de lucru pentru acțiunea din 2021. “Acasă din Banat”, căci despre ei este vorba, au anunțat data și locația noului eveniment Color the Village 2021.

RETIM

“Suntem bucuroși să vă anunțăm că a treia ediția a Color the Village va avea loc în satul Ilidia din județul Caraș-Severin! Vom zugrăvi fațadele a 30 de case în trei zile, în perioada 17-19 iunie 2021”, spun cei de la “Acasă în Banat”.

Fidelity by Iulius Mall

Ilidia (comuna Ciclova Română) a fost numită și „Mica Americă” întrucât multe familii au emigrat în America la începutul secolului XX și cu banii câștigați acolo au construit case deosebit de frumoase. De pe mâna meșterilor din Ilidia au ieșit unele dintre cele mai frumoase porți din lemn existente în zona Oraviței. Tot aici se regăsesc și așa numitele „ferestre-bârfitoare”, la care localnicii stăteau la vorbă sau spionau trecătorii.

Înscrierea voluntarilor se va putea face online, pe website-ul proiectului www.colorthevillage.ro, începând cu luna aprilie. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Primaria Ciclova Romana.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns