Evenimente

O lună întreagă puteți vizita gratuit toate expozițiile de la Muzeul Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului (MNaB) vă invită la o experiență culturală unică în această vară. Grație unui parteneriat strategic cu firma CONSTRUCTIM SA din Timișoara, muzeul își deschide larg porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe durata întregii luni iunie.

RETIM

Acces Gratuit la Toate Expozițiile și Evenimentele

Iulius Town

În perioada 1-30 iunie, vizitatorii vor putea explora comorile istorice și artistice ale Banatului fără nicio taxă de intrare. Aceasta este o oportunitate extraordinară de a descoperi exponate vechi de mii de ani, opere de artă remarcabile și de a acumula cunoștințe prețioase despre istoria locului.

Șase Expoziții de Neratat

  1. PATRIMONIUM 2022-2023 – Cele mai noi piese de patrimoniu din colecția muzeului, prezentând artefacte recent adăugate și descoperite.
  2. Spațiile Oravitzan – Universul artistic unic al maestrului Silviu Oravitzan, unde spațiul și culoarea se împletesc armonios într-o experiență vizuală captivantă.
  3. Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colecția MNaB – O colecție impresionantă de peste 40 de arme albe, datând din secolul al XIII-lea până la mijlocul secolului XX.
  4. Arme care au făurit România – O călătorie prin istoria militară a României, cu piese din colecția privată a meșterului Cosmin Pop, cunoscut sub numele „Fiare din Beci”.
  5. Istoria militară a Banatului – Uniforme, arme și echipament militar de la începutul secolului al XVIII-lea și din Primul Război Mondial, ilustrând trecutul tumultuos al regiunii.
  6. Muzeul Popa’S – Dedicat lui Ștefan Popa Popa’S, cel mai rapid caricaturist din lume, omologat de Cartea Recordurilor, oferind o privire unică asupra talentului și creativității sale.

Misiunea Muzeului Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului este dedicat atragerii unui public cât mai larg și se bucură să ofere gratuitate vizitatorilor pe tot parcursul lunii iunie. „Misiunea noastră nu este doar de a cerceta, conserva și restaura bunurile culturale din Banatul istoric, ci și de a le face accesibile publicului larg pentru educare și recreere,” a declarat un reprezentant al muzeului.

Program de Vizitare

Muzeul va fi deschis de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Toate expozițiile și evenimentele organizate vor fi accesibile gratuit pentru toți vizitatorii.

Nu ratați această ocazie unică de a vă îmbogăți cunoștințele culturale și istorice! Vizitați Muzeul Național al Banatului și bucurați-vă de o lună de descoperiri fascinante și experiențe memorabile. Intrarea este liberă pentru toți!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns