Locuri din Banat

O nouă clădire din centrul istoric al Timișoarei renovată spectaculos. Cum arată noua față a Poștei Mari VIDEO

Firma care a lucrat la reabilitarea Palatului Poștelor din Timișoara (Poșta Mare) a finalizat în mare parte lucrările.

RETIM

O filmare realizată cu drona dezvăluie noua față a clădirii construite în 1913. Palatul Poștelor din Timișoara nu a mai beneficiat în ultimii 50 de ani de o reabilitare, imobilul fiind reabilitat în urma unei investiții de peste 10 milioane de lei.

Fidelity by Iulius Mall

Palatul Poştelor din Timişoara are trei etaje supraterane, parter şi demisol, 170 de camere şi aproape 300 de încăperi, cu trei curţi interioare, una fiind acoperită cu vitralii. În palat au funcţionat, până în anul 1940, Şcoala Superioară de Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara, după modelul celei de la Paris, unică în România.

Din 1941 a fost sediu şi pentru Facultatea de Construcţii din Timişoara şi Facultatea de Geografie din Cluj, pentru câţiva ani. Din 1950, în clădire s-a deschis creşa şi grădiniţa pentru copiii angajaţilor Poştei.

Tot aici au mai activat Şcoala Medie Tehnică de Exploatare Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara, transformată în Şcoala Tehnică de Radio şi Radioficare, dar şi Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara. Întrucât numărul elevilor proprii a scăzut mult, au rămas foarte multe spaţii de învăţământ libere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns