Evenimente

O nouă ediție Banat Brunch gata de start, într-o fostă șură reabilitată dintr-un sat bănățean

Banat Brunch, unul dintre cele mai așteptate evenimente gastronomice ale anului, se întâmplă de această dată la Dumbrava, o localitate din Timiș aflată aproape de granița estică a Banatului. Amânat de mai multe ori, evenimentul va avea loc într-un final pe 5 septembrie, de la orele 10 dimineața.

RETIM

Unde? Chiar într-o șură reabilitată pentru a ține loc de restaurant, loc de relaxare și de redescoperire a tradițiilor din trecut. Locația este denumită simplu Șura, iar vizitatorii acesteia pot să petreacă aici câteva ore în natură, alături de preparate delicioase locale, dulciuri făcute de proprietari sau o limonadă rece.

Fidelity by Iulius Mall

“Vă așteptăm într-una dintre poveștile multiculturale ale Banatului, la Șura din Dumbrava. Cu experiențe care mai de care, culinare mai ales, unde vedetă va fi Csiga Leves, supa cu melcișori atât de răspândită în vechea comunitate de maghiari din zonă. Iar cei cărora le va plăcea nespus gustul, vor avea ocazia să-i afle secretele în chiar atelierul de făcut csiga, organizat de gazde”, scriu organizatorii evenimentului.

Programul evenimentului

10:00 – Deschidere eveniment

10:00 – 12:00 – Gastronomie locală (bufet)

12:00 – 13:00

Tur în Dumbrava și vizită la Biserica reformată și la atelierul de ceramică

Plimbari cu bicicletele Eco Timiș prin zonă

13:00 – 15:00 – Activități:

Atelier de făcut Csiga (melcișori)

Atelier pictură pe ceramică

Atelier olărit

Atelier opincărit

Ca pentru oricare alt eveniment Banat Brunch, și pentru cel de la Șură găsiți bilete aici. În contextul pandemiei, toate măsurile de protecție vor fi respectate de către gazde și vizitatori deopotrivă. Doar 50 de oaspeți vor putea să se bucure de delicioasele preparate de la această ediție a brunch-ului, după modelul primul venit, primul servit.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns