Banat Brunch, unul dintre cele mai inedite evenimente culinare din țară, ajunge în curând într-o nouă locație din vestul țării. După popasul la Margina, sat Coșteiu de Sus, de această dată bucatele și tradițiile locale vor fi împărtășite la Pietroasa, sat aflat în apropiere de Făget.
Vedeta acestei ediții va fi mura, un fruct delicios și care, ajuns la maturitate, are un gust aparte, este dulce și zemos și poate fi transformat în tarte, gemuri, siropuri și alte bunătăți. Toate aceste produse vor face pe placul vizitatorilor brunch-ului, programat pentru data de 1 august.
“Vă invităm, în premieră, la poalele Munților Poiana Ruscă din Timiș, la Pietroasa! În sezonul fructelor de pădure, în gospodăria familiei Martinescu sunteți așteptați cu prăjituri măiestre, gemuri, sucuri și siropuri care mai de care. Vor fi prezenți producători locali, iar gospodinele locului se vor întrece să vă ofere tot ce au mai gustos satele bănățene de sub munte.
Vom călători spre Pietrele Cohului, în adâncul pădurii, și vom putea fi culegători de fructe pentru câteva ore. Evenimentul va avea loc în aer liber, cu un număr maxim de 50 de participanți. Înscrieri și detalii pe www.eat-local.ro”, scriu organizatorii.
Fanii pâinii tradiționale din Banat nu vor duce lipsă de surprize. Tanti Letiția Barbu o să coacă pentru vizitatori o delicioasă pită în țăst, așa cum se făcea pe vremuri.