Evenimente

O săptămână de teatru pentru copii, în mai multe localități din Caraș-Severin. Cel mai mare planetarium din țară ajunge la Reșița

În perioada 1-8 iunie 2019, o parte dintre cele mai minunate trupe de teatru pentru copii din ţară sunt invitate la a doua ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii ‘’Lumea Poveştilor’’, organizat de Teatrul de Vest din municipiu.

RETIM

Animaţie, bucurie şi multă veselie, acestea-s ingredientele acestei manifestări ce urmează să se desfăşoare în mai multe locaţii din municipiul de pe Bârzava, în Caransebeş, Oțelu Roșu, Băile Herculane, Moldova Nouă, Oravița, Bocșa, Caraşova și Berzovia. Deasemenea vor avea loc spectacole în aer liber în Centrul Civic, în  Parcul Tricolorului și Parcul Siderurgistului.

Iulius Town

Vor participa trupe importante de teatru din Bucuresti, Cluj, Timișoara, Oradea, Arad, Ramnicu-Valcea.

În acest an, Teatrul de Vest aduce  SUPERNOVA Digital PLANETARIUM, un ecran sferic de 16 m diametru, care  este cel mai mare DOM si PLANETARIU din Romania, care va fi montat în Centrul Civic al orașului.

Reșița este al treilea oraș din Romania la care participă SUPERNOVA Digital PLANETARIUM după Cluj – Napoca  de la  Festivalul  de muzică  Antold și Festivalul de film de la Sibiu – Astra.

În cadrul festivalului, Teatrul de Vest va organiza în parteneriat cu Centrul de Voluntariat Mansarda ateliere pentru copii în Centrul Civic.

Teatrele  invitate :

Teatrul Regina Maria, Oradea – Gulliver, Apolodor

Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea – Rățusca cea urată, Gâscănelul, Punguța cu doi bani.

Teatrul pe Roți, Arad – Scufița Urbană

Teatrul de păpuși Puck, Cluj – Scufița roșie

Compania Niros, Arad – Pădurea fermecată, Verde Împărat, Ceata.

Teatrul pentru Copii și Tineret, Merlin, Timișoara – Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama de Matei Vișniec

Micul Prinț, București, Co- producție Lightwave Theatre Company &Unteatru

Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, Arad – Alba ca Zăpada

Festivalul de teatru pentru copii “ Lumea Povestilor” este organizat de Teatrul de Vest Reșița și Consiliul Județean Caraș – Severin în parteneriat cu Primăria Reșița.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns