Evenimente

Opera Națională Română din Timișoara se redeschide cu o premieră

Opera Națională Română din Timișoara își redeschide porțile pentru public sâmbătă, 15 mai, de la ora 19.00, cu o premieră: opera comică într-un act, ”La serva padrona” de Giovanni Battista Pergolesi.

Distractie pe patine

„Cu mari emoţii anunţăm o premieră în pandemie, în ciuda ei şi născută din vicisitudinile ei. Împreună cu Dragoş Buhagiar şi Silviu Purcărete am ales acest titlu, ‘La Serva Padrona’, pentru că pe scenă nu sunt foarte mulţi, nu este nevoie de balet, de cor şi nici de toată armata cu care sunteţi obişnuiţi la operă. Păstrăm, totuşi, orgoliul Operei de a pune în scenă o creaţie din perioada mai de început a operei, farsa ‘La serva padrona’, care este o muzică solidă, oferind spectatorului nu tragedii, ci două măşti ale teatrului, accentuând pe cea cu zâmbet”, a declarat managerul Operei Naționale din Timișoara, Cristian Rudic, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, sunt trei distribuţii în rolurile feminine şi două pentru bărbaţi.

RETIM

Spectacolele reunesc soliştii Narcisa Brumar, Crina Vezentan, Ligia Tiponuţ, George Proca, Dan Patacă şi Cristian Rudic. Conducerea muzicală îi aparţine lui Mihnea Ignat; pregătirea muzicală – Rareş Păltineanu şi Traian Moldovan. Regia tehnică este asigurată de Hellen Ganser şi Lucian Boru. Participă Orchestra Operei Naţionale Române Timişoara. Concert maeştri sunt Ovidiu Rusu şi Corina Murgu.

Spectacolul se va desfăşura la o capacitate de 30% din locuri (206 puse în vânzare) şi cu respectarea prevederilor privind normele sanitare impuse.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns