Rețete bănățene

Pește umplut de porc, cum se prepară una dintre cele mai inedite rețete ale Banatului

Banatul abundă de rețete care mai de care mai diferite, nu neapărat ciudate. Iar rețeta de pește de porc umplut cu siguranță îi va deruta pe mulți după denumire. În fapt, peștele de porc nu este altceva decât mușchiul de porc cel mai fraged și mai aromat din tot animalul. Se taie și se face umplut mai ales la tăierea porcului, dar rețeta rămâne valabilă tot restul anului.

Fidelity by Iulius Mall

Mușchiul de porc, pentru că are forma unui pește, a primit denumirea de pește de porc, sau pecina lungă, așa cum îi mai spune în Banat. Acesta se prepară cu o umplutură pe care gospodinele o pun în cârnați, iar mai apoi se înfășoară fie în bacon, fie în membrana în care a stat în carcasa porcului, însă această rețetă este mai greu de făcut dacă nu ai experiență.

RETIM

Ingrediente

-un mușchiuleț de porc; 

-compoziție de cârnați;

-sare;

-boia;

-ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare

-În mușchiulețul de porc înfingem umplutura de cârnați, prin capătul în care există o deschidere, fără să tăiem carnea în niciun fel. După ce terminăm, ne asigurăm că e închis bine și punem, dacă preferăm, felii de bacon în jurul mușchiului.

-Ungem peștele de porc cu ulei și, după ce îl lăsăm 5 minute să se liniștească, îl călim într-o tigaie cu ulei încins, la foc iute, să îi dăm culoare. Punem mai apoi carnea într-o tavă și adăugăm deasupra sosul rămas după călire.

-Introducem tava la cuptor, nu înainte de a o acoperi cu folie de aluminiu, pentru a nu se usca. La cuptor, carnea rămâne în jur de 25 de minute. După cele 25 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm peștele de porc la cuptor încă 10 minute pentru o crustă crocantă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns