Locuri din Banat

Plimbări cu caiacul pe râurile din Banat. O experiență inedită, în care puteți vedea locuri uimitoare

Indiferent dacă ați avut o zi încărcată la job sau vreți pur și simplu să vă deconectați de la mediul urban, seara cu caiacul pe Bega sălbatică, poate fi cel mai plăcut mod de a încheia ziua. În fiecare miercuri seara, tinerii de la Vertical Aventure scot caiacele și vă pot oferi momente memorabile în natură.

RETIM

Turele cu caiacul se fac în fiecare miercuri, după ora 18.30, dar la cerere se pot organiza și ieșiri în alte zile ale săptămânii. Organizatorii spun că sunt recomandate tuturor indiferent de vârstă sau ocupație. O plimbare pe apă, cu caiacul, este modul ideal de a scăpa de stresul acumulat în timpul zilei.

Iulius Town

„Ieșirile cu caiacul le facem pe tot parcursul verii, din primăvară, până spre toamnă târziu. Mergem pe râurile apropiate de oraș: pe Bega, uneori pe Timiș dar mai rar, și pe Mureș. Se adresează celor care vor să petreacă timp în natură. Cel puțin pe Bega, în afara Timișoarei, este exact ca și în Deltă,  e foarte sălbatică. Noi așa îi și spunem – Bega sălbatică”, spune Călin Tot, instructor la Vertical Adventure.

Dacă vreți să vă plimbați cu caiacul nu aveți nevoie de cunoștințe speciale. Nici măcar nu trebuie să știți să înotați. Călin Tot spune că se învață foarte ușor, iar instructorul care vă însoțește vă va face un scurt instructaj înainte de intrarea în apă. Pentru cei care sunt la prima experiență organizatorii recomandă caiac individual, mai ușor de manevrat.

„Nu e nevoie să ai experiență, oricum ești însoțit de un ghid. Se poate merge copii cu adulți, în caiac dublu, ori dacă copiii au peste 10-11 ani, pot merge și singuri. Echipamentul îl asigurăm noi. Nu au nevoie de nimic, nici măcar nu trebuie să știe să înoate, pentru că vor avea veste de salvare. Doar să nu aibă fobie de apă”, mai spune Călin.

O tură cu caiacul pe râurile Banatului costă 150 de lei, însă face toți banii, deoarece puteți să trăiți senzații pe care nu le-ați mai avut până acum și puteți vedea locuri pe care cu siguranță nu le-ați mai văzut în trecut. Pe cei de la Vertical Adventure îi găsiți pe pagina lor de Facebook sau, în serile de miercuri, pe Bega, Mureș și Timiș, plimbându-se cu caiacele.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns