INEDIT

Premii internaționale pentru cele mai bune vinuri, decernate la ROVINHUD Wine Show Timișoara

A 8-a ediție ROVINHUD WINE SHOW va începe vineri, 10 noiembrie, de la ora 13.00, la Hotel Timișoara.  va avea loc decernarea unor premii internaționale importante în domeniul viticol, acordate în cadrul Concursului Internațional Winelovers Wine Awards.

Distractie pe patine

93 de puncte din 100 a primit cel mai premiat vin românesc din competiție, iar cel mai mare punctaj pentru un vin creat dintr-un soi autohton din competiție a revenit unei Fetești negre din Dealu Mare. De asemenea vor mai fi prezentate încă două vinuri medaliate cu aur din Chardonnay și Fetească neagră.

RETIM

Pe lângă premiatele românești se vor prezenta în deschiderea și în încheierea evenimentului două vinuri de aur din Ungaria. Este vorba de un spumant de 90 de puncte și un vin de desert de 96 de puncte.

Demonstrații de jurizare cu public

Cei interesați de modul în care funcționează un juriu internațional, cum punctează și ce este important la un vin pentru a primi medalie de aur sunt invitați la masterclassul Ecstasy of Gold – Cum să obții medalia de aur la un concurs internațional de vinuri. Evenimentul este prezentat de președintele juriului, László Bálint DipWSET cu origini din Târgu Mureș.

Biletul de acces costă 150 lei, iar suma adunată va fi folosită integral pentru terapiile copiilor cu dizabilități.

ROVINHUD Wine Show este un salon de vinuri organizat 100% de voluntari, cu peste 30 de crame de top din țară, Ungaria, Republica Moldova și importatori. Evenimentulare ca scop educarea publicului larg în domeniul viticol și asigurarea a 1500 de ore de terapie pentru copii cu dizabilități.

Pentru mai multe detalii despre programul complet al masterclassurilor și al expoziției de vinuri, accesați www.rovinhud.ro/program

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns