INEDIT

Prima imagine din sala mare de la cinema Studio. După ce la Victoria scaunele au fost violet și la Timiș roșii, la Studio sunt verzi

După Victoria, inaugurat în 2022, și Timiș, dat în funcțiune în toamna anului 2023, Studio va fi al treilea cinematograf reabilitat în Timișoara. Acesta urmează să fie redeschis publicului în această toamnă. Lucrările sunt realizate în mare parte, acum fiind făcute ultimele etape ale finisajelor.

RETIM

O primă imagine din sala mare a cinematografului a fost postată vineri de primarul Dominic Fritz pe Facebook, cu mesajul că scaunele pentru spectatori sunt verzi.

Iulius Town

„Verde la Studio. Așa arată cea mai nouă sală de cinema din oraș. După violet la Victoria și roșu la Timiș. Din toamnă încercăm noile scaune verzi la filme faine la Studio”, a transmis primarul.

Din clădirea veche au mai rămas foarte puține elemente, practic doar fațada și câteva elemente de structură din interior. În rest, se construiește o clădire nouă. Studio va dispune de două săli de proiecție: una de 200 de locuri și una de 64 de locuri, la care se adaugă alte 80 de locuri în grădina în aer liber, care va funcționa pe acoperișul clădirii.

Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, zona administrativă și tot aici va funcționa un HUB modern dedicat educației prin film și producției locale de film. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video.

Proiectul de transformare va costa aproximativ 3 milioane de euro și este rodul unei colaborări între Primăria Timișoara, proprietara cinematografului, Institutul Francez din România și asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Timishort. Proiectul de arhitectură, în valoare de 150.000 de euro, a fost finanțat de Groupama.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns