Evenimente

Transformarea Turnului de Apă din Iosefin va fi reluată. Contract nou pentru reabilitarea monumentului

Veste bună despre turnul de apă din Iosefin. Proiectul primăriei de de transformare monumentului în centru cultural și turistic va fi reluat în această lună. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru execuția investiției, care implică renovări interioare și exterioare, inclusiv amenajarea unei cafenele și a unei săli de expoziții.

RETIM

“Reabilitarea și deschiderea către comunitate a Turnului de Apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaștere a Iosefinului istoric. Această clădire emblematică pentru Timișoara va deveni unul din principalele poluri de atracție ale cartierului, găzduind evenimente culturale și educative. Descentralizarea spațiilor culturale este una din moștenirile Capitalei Culturale. Ambiția noastră e ca fiecare cartier al Timișoarei să aibă propriul spațiu pentru cultură și educație”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Iulius Town

Obiectivul „Refuncționalizare Turnul de Apă din Iosefin” constă în transformarea acestuia într-un centru cultural și turistic remarcabil, oferind comunității din cartier acces la o varietate de evenimente culturale. În plus, la 45 de metri înălțime, va fi amenajat un punct de belvedere, oferind atât timișorenilor, cât și turiștilor o perspectivă panoramică asupra cartierului istoric și a canalului Bega.

Amintim că în toamna anului trecut, contractul cu firma care executa lucrările a fost reziliat, deoarece aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile. Noul constructor, desemnat prin licitație, este Alex-Dia Construct, care are un termen de 6 luni pentru execuția lucrărilor în valoare de peste 7,6 milioane de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns