Evenimente

Proiecție specială la Timișoara pentru filmul în care joacă fiica lui Dem Rădulescu

”Urma”, lungmetrajul de debut al regizorului Dorian Boguta, este un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Din distribuție fac parte Teodor Corban, Marin Grigore, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim și Liviu Pintileasa.

Distractie pe patine

Filmul aduce un nume nou pe marele ecran: Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu. Actriță talentată de teatru, Irina (33 de ani) se află la primul rol într-un film românesc.  Ea este Ana, personajul feminin central. Când un pianist celebru dispare, un polițist pornește în căutarea lui și află treptat despre relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana, dincolo de limitele iubirii fraterne.

RETIM

 ”Urma a fost prima experiență în cinema și a însemnat o inițiere, o aventură și, în final, o regăsire. Ocazii au mai fost în cinema, dar nu s-au concretizat și, oricum, nu de importanța rolului din Urma”, spune Irina Rădulescu. Actrița avea 13 ani când Dem Rădulescu a încetat din viață în septembrie 2000, la 69 de ani. „Lecția cea mai importantă și cea esențială învățată de la tata este una simplă – pentru că în sticlele mici se găsesc esențele tari – să caut întotdeauna simplitatea și adevărul”, spune actrița.

”Am ales-o pe Irina în rolul Anei pentru că la castingurile repetate cu ea, la un moment dat, mi-am văzut personajul și nu pe Irina. Iar asta e tot ce-și poate dori un regizor de la un actor. Și mai e ceva: chiar dacă e la debut în lungmetraj, a dat dovadă de un profesionalism care, în combinație cu prospețimea unui debutant, dă rezultate excelente”, spune regizorul Dorian Boguță, aflat și el la debut în lungmetraj, premiat la TIFF în 2018 pentru scurtmetrajul ”Duminică. O secvență cu actrița”.

”Urma” a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Namur și a fost selectat în competiția Spectrum la Cottbus. Scenariul este semnat de Dorian Boguță și Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada), iar montajul îi aparține lui Tudor Popescu.

Filmul va avea o proiecție specială în prezența echipei la Cinema City Romania Timișoara Shopping City (Calea Șagului, nr. 100) pe 7 martie, de la ora 20:00.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns