Oameni din Banat

Primarul care lucrează fără salariu. Din banii care i se cuvin cumpără pomi pentru localnici și flori pentru doamne

Un primar din Banat lucrează de ani de zile fără salariul de primar care i s-ar cuveni. E vorba de primarul comunei Becicherecu Mic, Raimond Rusu, care cumpără din salariul de primar care i s-ar cuveni pomi fructiferi pe care îi oferă în fiecare primăvară localnicilor, cerând la schimb responsabilitate.

Distractie pe patine

Membru al familiei Rusu, care a fondat una dintre cele mai mari fabrici de mobilă din România, Rus Savitar (Casa Rusu), Raimond Rusu își permite să lucreze ca primar fără să depindă de salariul pe care i-l aduce această funcție. De altfel, încă de când a candidat la Primăria Becicherecu Mic, Raimond Rusu a știut că se va lipsi de salariul de primar.

RETIM

Familia mi-a spus foarte clar că vin aici pentru un singur motiv: să fac treabă. Nu am nevoie de alte surse de venit decât cea pe care mi-o asigură familia”, a declarat primarul Raimond Ovidiu Rusu.

Ales pentru prima dată în 2012, Raimond Rusu avea să constate că situaţia juridică a multor localnici sau proprietăţi era neclară, ceea ce afecta şi bugetul comunei. Ca să îi încurajeze pe localnici să fie responsabili și să își clarifice situația juridică, primarul a cumpărat din salariul său pe un an pomi fructiferi pe care i-a oferit localnicilor cerându-le în schimb să completeze un formular care să ajute primăria să colecteze mai ușor taxa pentru gunoi.

„Am văzut că oamenii au nevoie de anumite stimulente să se conformeze unor reguli. Dacă le impui, cu forţa reacţionează mai rău. Dacă îi iei cu vorba bună sau îi stimulezi, chiar se implică”, a povestit primarul, care, văzând că rețeta funcționează, a aplicat-o în fiecare an. Pe lângă pomi, primarul cumpără în fiecare an de 8 martie, tot din salariul său, câte o floare pentru doamnele și domnișoarele din comună.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns