Locuri din Banat

Proiectul care transformă Cascada Bigăr într-un obiectiv turistic civilizat

Banatul-Montan-Foto-Ciprian-FloareFOTO Ciprian Floare

Primăria comunei Bozovici are un proiect prin care să transforme Cascada Bigăr într-un obiectiv turistic civilizat, unde cei care vin să poată să-și parcheze mașinile în siguranță și să aibă parte de facilitățile necesare unei astfel de zone.

RETIM

Cascada Bigăr este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România. Cea mai neplăcută situaţie pentru turiştii care ajung la Bigăr este că nu au unde să-şi lase maşinile, în momentul de faţă. Există câteva locuri de parcare neamenajate, care sunt insuficiente pentru numărul mare de maşini care se opresc mai ales în sezonul cald.

Fidelity by Iulius Mall

Alte probleme sunt lipsa unor grupuri sanitare  şi a iluminatului public. Primăria Bozovici (Caraş-Severin) a predat amplasamentul pe care se află celebra cascadă Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pentru un proiect care să rezolve toate aceste neajunsuri.

“Am semnat protocolul de predare a amplasamentului şi urmează ca CNI să facă tot: achiziţie proiectare şi tot ce ţine până la execuţia lucrărilor. O să se construiască o pasarelă pietonală pe marginea drumului, în afara carosabilului, pentru că acum e o chestie provizorie acolo.  O clădire pentru grupuri sanitare, 100 de locuri de parcare, 36 de căsuţe pentru comerţ, care să fie identice, iluminat, că acum nu avem curent. Încercăm să transformăm zona într-un loc civilizat. Să poată să vină turistul, să îşi lasă maşina în parcare şi să ajungă în siguranţă la Cascada Bigăr”, spune primarul Adrian Stoicu.

Valoarea totală a proiectului este de 3,1 milioane de lei, din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns