Locuri din Banat

S-a deschis una dintre cele mai spectaculoase peșteri din Banat, pentru iubitorii stalagmitelor

Deschisă în fiecare an în perioada mai-septembrie, Peștera Comarnic este din nou disponibilă pentru a fi vizitată de către cei pasionați de subteran. Peștera Coamarnic este una dintre cele mai mari peșteri din Banat, fiind descoperită în 1856. Din 1983, a fost inclusă în patrimoniul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Distractie pe patine

Peștera este compusă din galerii și săli descoperite pe o lungime de 5.229 de metri până în prezent. Peștera se impune prin caracterul masiv, cu săli monumentale și formațiuni stalagmitice impresionante.

RETIM

Datorită acestor dimensiuni, dar și prin masivitatea formațiunilor stalagmitice, Peștera Comarnic este considerată cea mai frumoasă din Banat, dar și una dintre peșterile cele mai inedite din România.

Intrarea în peșteră se află pe versantul stâng al văii Comarnic, la aproximativ 200 de metri de cantonul silvic. Intrarea se găsește într-o poiană, sub indicatorul C.M.N., situată lângă șoseaua Reșița-Anina.

Programul de vizitare:

  • 10:30 – 12:30
  • 13:00 – 15:00
  • 15:30 – 17:30

Vizitarea Pesterii Comarnic necesită încălțăminte adecvată pentru munte. Detalii găsiți pe site-ul http://pnscc.ro unde sunt postate și eventualele modificări ale orarului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns