Locuri din Banat

S-au deschis pârtiile în Munții Banatului! Heliski, experiența unică în România de care puteți să vă bucurați pe Muntele Mic

FOTO heliskiromânia.com

A nins suficient în ultimele zile ca să se deschidă pârtiile în Munții Banatului, mai ales că prognoza arată ninsori generoase şi în zilele următoare. Stratul de zăpada este de aproximativ 50 de cm.

RETIM

Iubitorii de schi sunt aşteptaţi pe cinci pârtii de pe Muntele Mic, dintre care două cu telescaun, trei pârtii pe Muntele Semenic, câte o pârtie la Gărâna şi Văliug.

Fidelity by Iulius Mall

Drumurile sunt curăţate şi se poate ajunge cu uşurinţă, în zilele săptămânii. În weekend însă, aglomeraţia este destul de mare, aşa că se pot produce blocaje, mai ales în zona Muntelui Mic. Aici vor funcţiona şi bus-urile, care din 30 în 30 de minute, de la parcări și de la 08.15 de la baza muntelui.

Tot pe Muntele Mic, cei de la WeSki pun la dispoziţie o experienţă unică.

Este vorba despre sesiunile de Helicat(Heliski). Oferta conţine un zbor cu elicopterul, de la Muntele Mic pe Vf. Nedeia (2200m). Aici se urcă cinci ture cu ratracul şi te poţi da pe pârtia proaspăt bătătorită (3 km). Alături de cei care decid să facă asta, va fi mereu un ghid care oferă informaţii şi suport pentru schiul şi snowboarding-ul offpiste şi avalanşe. În ofertă este inclusă o gustare. Durata unei astfel de ture este de aproximativ cinci ore şi costă de la 200 de euro.

Dacă doriți cazare, e bine să vă faceţi rezervări din timp deoarece locurile sunt destul de puţine şi se ocupă repede. Găsiţi preţuri pentru toate buzunarele. Şi la pensiuni, unde tarifele pornesc de la 120 de lei/cameră/noapte, dar şi la patru stele unde trebuie să plătiţi 440 lei /noapte, în timpul săptămânii, iar în weekend 520 de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns