Evenimente

Șapte universități din România, printre care una din Timișoara, în topul mondial QS World University

FOTO observatoruldebanat.ro

Ediția 2021 a QS World University Rankings confirmă prezența UVT în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin ocuparea poziției 1183 în cadrul clasificării generale a universităților ierarhizate.

RETIM

În ediția din 2021 a QS World University Rankings se regăsesc următoarele șapte universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara. De remarcat că dintre cele șapte universități românești incluse în acest clasament, patru sunt membre ale Consorțiului Universitaria, celelalte trei universități provenind exclusiv din rândul universităților tehnice din România.

Fidelity by Iulius Mall

Pozițiile pe care sunt clasate cele patru universități din Consorțiul Universitaria sunt: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (locul 814), Universitatea din București (locul 959), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (locul 1005) și Universitatea de Vest din Timișoara  (locul 1183).

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) își confirmă prezența în ierarhia primelor universități românești cotate internațional, un rezultat al valorii sale academice. QS World University Rankings evaluează peste 5.500 de universități, din locații diferite ale lumii, fiind unul dintre reperele majore ale clasamentelor academice internaționale. Situarea bună obținută de UVT în rankingul QS World University Rankings 2021 arată mai ales soliditatea reputației UVT în plan internațional, componentă majoră a strategiei noastre de afirmare a competitivității internaționale pe care o dezvoltăm”, a declarat prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților prin QS World University Rankings este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indictori de performanță:

  • reputaţie academică – 40%,
  • reputaţia în rândul angajatorilor – 10%,
  • raport studenţi/facultate – 20%,
  • raport citări/lucrări – 20%,
  • cadre didactice din străinătate – 5%,
  • studenţi din străinătate – 5%.

Mai multe detalii pot fi regăsite la adresa: 

https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2021

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns