Evenimente

Șase fanfare vor recrea atmosfera de altădată, la Timișoara

Centrul de Cultură și Artă  Timiș ne propune să retrăim împreună emoția și atmosfera Banatului boem de altădată, vremurile în care, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară, iar la oraș duminica era ziua aceea inconfundabilă în care parcurile răsunau de ritmuri de percuție, instrumente de suflat și alămuri, impecabil strunite de tineri frumoși, îmbrăcați în uniforme apretate.

Distractie pe patine

„Cântecul fanfarelor e privit acum cu nostalgie și trăiește doar în fotografiile îngălbenite ale bunicilor. Recuperăm tradiția la cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului. Ne vor fi alături, cu muzică, ritm, voie bună și optimism, 6 fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara”, arată reprezentanții CCAT.

RETIM

Festivalul va avea loc la Muzeul Satului Bănățean unde sunt așteptați așteptăm spectatorii, indiferent de vârstă.

„Le dăm tuturor întâlnire duminică, 20 iunie 2021, începând cu ora 17. Intrarea va fi liberă, dar spectatorii vor trebui să respecte toate măsurile de protecție sanitară valabile la momentul respectiv. Melomanii care nu pot ajunge la festival îl pot urmări în transmisiune directă pe pagina de facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș. Tania Stavilă-Țunaș va prezenta evenimentul, organizat de Centrul de Cultură și Artă și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș”, mai spun organizatorii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns