Vizitatorii pensiunilor din Clisura Dunării pot explora în voie locurile magice oferite de către fluviu, dar și de natura din munții de lângă curgerea de apă. Iar seara, când sunt rupți de oboseală după o zi pe trasee, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să se delecteze cu un pește fript, ca în Clisură, după o rețetă veche de generații.
Ați crede că secretul unei astfel de rețete, a unui pește cu o crustă crocantă și un interior moale, este în ingrediente aduse de pe te miri unde. Însă tocmai simplitatea rețetei este cea care face preparatul atât de delicios și de râvnit.
Ingrediente pentru peștele fript ca la Clisura Dunării
- pește proaspăt, curățat de solzi și intestine, spălat bine;
- 6 linguri de făină albă;
- 2 linguri făină de mălai;
- 2 linguri de paprika dulce;
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1 linguriță de piper proaspăt măcinat;
- 1 linguriță de sare;
- ulei pentru prăjit;
- sare.
Cum se prepară peștele fript ca în Clisură
Spălați și curățați bine de solzi peștii, dar și de intestine, după care scurgeți și sărați interiorul și exteriorul cu sare grunjoasă. Lăsați peștii să se săreze și între timp pregătiți făina, adevăratul secret al acestui preparat, pe care o amestecați cu mălaiul, sarea, piperul, paprika și usturoiul zdrobit.
Tăvăliți bine de tot peștii prin amestecul de făină, cât să fie acoperiți la interior și la exterior. Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare și, când ajunge la temperatura de prăjire, dați ușor drumul la pești în ulei. Prăjiți până începe să bolborosească, iar dacă este prea tare încins uleiul, și peștele dă să se ardă, reduceți imediat focul.
Prăjiți peștii pe ambele părți până ce crusta de la exterior este aurie. Peștii se servesc cu mămăligă moale și cu un mujdei de usturoi cu apă, usturoi și pătrunjel, turnat deasupra preparatului cald și servit imediat.