Evenimente

„Sunlight Theatre”, trei seri de teatru în aer liber la Timișoara

În cadrul săptămânii „Flight Festival”, a cărui primă ediție a avut loc anul trecut sub forma unui festival de muzică, artă și tehnologie, Fundația Artmedia propune publicului „Sunlight Theatre”. Sub acest  generic se va desfășura o selecție de spectacole de teatru, întâlniri-dialoguri cu actori și regizori îndrăgiți și posibilitatea descoperirii unor tinere talente în cele câteva spectacole în care protagoniști sunt studenți ai facultăților de teatru din țară. Organizatorii au pregătit pentru cele trei seri spectacole de gală și conferințe-dialog cu actori și regizori consacrați, printre care Maia Morgenstern, Marian Râlea, Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol.

RETIM

”Conceptul Sunlight provine de la principalul element din teatru -lumina- care pune în evidență talentul artistic și concentrează atenția omului asupra actului artistic. Lumina și artistul vor aduce acum publicul în afara sălilor consacrate pentru reprezentațiile de teatru, într-o perioadă atipică în care omul a pierdut conexiunea cu frumosul. Astfel tematica din această ediție își propune să ne aducă împreună, să aducă speranță și încredere că vom găsi curând Lumina de la capătul tunelului”, spun organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Programul cuprinde unsprezece întâlniri diferite cu lumea teatrului, și anume cinci spectacole ale facultăților de profil din cele mai importante centre universitare din țară, trei conferințe-dialog cu actori și regizori consacrați (cu personalități precum Maia Morgenstern, Marian Râlea, Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol) moderate de Claudia Ieremia, actriță a Teatrului Național din Timișoara, și trei spectacole de gală cu participarea acestor artiști.

Program:

Joi, 3 septembrie

ora 19:30 | În dialog cu Maia Morgenstern și Marian Râlea, moderator Claudia Ieremia

ora 21:00 | M-am hotărât să devin prost, Teatrul Național din Timișoara

Vineri, 4 septembrie

ora 19:30 | În dialog cu Pavel Bartoș și Alexandru Papadopol, moderator Claudia Ieremia

ora 21:00 | Copilul lui Noe, Teatrul Metropolis București

Sâmbătă, 5 septembrie

ora 19:30 | În dialog cu Ion Rizea și Ada Hausvater, moderator Claudia Ieremia

ora 21:00 | Liniște!Sărut.Acțiune!, Teatrul Odeon Bucuresti

Spectacolele vor avea loc la Grădina de vară a Filarmonicii Banatul și în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns