INEDIT

Timișoara, al doilea oraș din România în care Uber Green este disponibil

Serviciul Uber Green este disponibil de joi în Timișoara, cu vehicule 100% electrice, cu zero emisii, oferind o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul. Timișoara devine astfel al doilea oraș din România în care serviciul Uber Green este disponibil, după lansarea acestuia în București, acum 2 ani.

RETIM

De la lansare și până în prezent, peste 225.000 de pasageri din capitală au ales să folosească transportul cu mașini electrice. În total, aceștia au parcurs o distanță de 3 milioane de kilometri, oprind astfel aproximativ 1000 de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă.

Fidelity by Iulius Mall

În prezent, în Timișoara, pe aplicația Uber există 63 mașini electrice, cu un timp mediu de așteptare de 5 minute.

„Timișoara este cel de-al doilea oraș din România în care lansăm Uber Green, după ce am observat că oamenii sunt deschiși la noi alternative de transport în orașul lor, mai prietenoase cu mediul. Anul acesta, ne-am angajat să devenim o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în cele 10,000 de orașe de pe 6 continente unde suntem prezenți. De aceea, depunem eforturi pentru a aduce Uber Green în cât mai multe orașe.” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

În Europa, Uber oferă opțiuni de transport electric în peste 40 de orașe, inclusiv în Paris, Londra, Amsterdam, Lisabona, Porto și Viena, și plănuiește să lanseze serviciul Green în aproximativ 60 de orașe noi până la sfârșitul anului viitor.

Până la finalul anului 2025, Uber își propune ca 50% din kilometri parcurși în cele 7 capitale europene să fie realizate în vehicule cu zero emisii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns