INEDIT

Timișoara, în topul The Independent al celor mai bune orașe de vizitat în 2021

Echipa de călătorii a cotidianului britanic The Independent a ales nouă orașe alternative din Europa de vizitat în acest an, Timișoara fiind enumerată alături de orașe din Spania, Germania, Portugalia, Franța sau Croația.

Distractie pe patine

Timișoara este prezentată ca și Capitală Europeană a Culturii, pentru 2023, publicația specificând că orașul trebuia să dețină titlul anul viitor, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei.

RETIM

”Este posibil să nu fi auzit de cel mai mare oraș din vestul României înainte – dar asta îi dă mai mult farmec. Amplasată pe malul nordic al râului Bega, Timișoara este uneori numită „Mica Vienă” datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei bogate și a amestecului de culturi care și-au pus amprenta. Romanii, tătarii, turcii, austriecii și nemții pot fi regăsiți în stilul orașului. Găzduiește deja spectacole muzicale și teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va crește, fără îndoială, în următorii câțiva ani, în pregătirea pentru perioada sa de Capitală a Culturii”, notează The Independent.

Pe lista jurnaliștilor britanici a orașelor secundare de vizitat în 2021 mai sunt Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croația), Wroclaw (Polonia), Sète (Franța), Lahti (Finlanda), Düsseldorf, (Germania), Cork (Irlanda) și Braga (Portugalia).  Rijeka, Wroclaw, Lahti și Timișoara au în comun și altceva: au fost sau vor fi Capitale Europene ale Culturii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns