vineri, februarie 3, 2023
INEDIT

Tree Cottage, locul perfect pentru a te izola de lume

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe inedite, departe de lumea dezlănțuită, Tree Cottage este locul perfect. Un loc care oferă, așa cum spune cel care l-a construit, o experiență unică în natură, fără vecini, doar copaci, pășuni și poate câteva văcuțe.

Iulius Town

Tree Cottage este o căsuță în copac construită pe vârful unui deal din satul montan Păulești, județul Hunedoara. Este proiectul lui Codrin, un fost corporatist, care a renunțat la job, ca să facă un altfel de turism. Deși restrânsă, căsuța din copac dispune de toate utilitățile: apă curentă, duș cu apă caldă, o micuță bucătărie cu frigider, un pat confortabil și internet.

Separă corect deșeurile în 30 de secunde!

Crama Aramic

Prin fereastra panoramică puteți admira întreaga vale și munții de vis-a-vis sau cerul plin de stele noaptea. Poteci de diferite grade de dificultate, marcate, pornesc chiar de langă căsuță.

”Căsuța mea personală e la doar 200 de metri în caz că cineva ar avea nevoie de ceva sau doar să mi se alăture la un pahar sau la o masă gătită afară la foc”, spune gazda.

La Tree Cottage ajungi urmând, din locul unde îți lași mașina, o cărare de 200 de metri. Vei fi ajutat inclusiv cu căratul bagajelor de la mașină spre casa din copac.

”Nu am fost niciodată un fan al turismului de masă, așa că visul meu a fost să ofer oaspeților o experiență de vacanță foarte individualizată, focusată pe natură, dar  în același timp să le asigur și tot confortul modern și toată asistența de care ar avea nevoie. De aceea, în 2014, am decis să renunț la cariera mea într-o companie multinațională și să-mi urmez visul”, spune fostul corporatist.

În timpul unei plimbări prin Munții Apuseni, la scurt timp după ce e renunțat la job, a descoperit o gospodărie veche de peste 100 ani de care s-a îndrăgostit iremediabil. Nu doar de gospodărie, ci de locația liniștită, peisajul uimitor și de oamenii primitori din satul din apropiere. A cumpărat proprietatea, a restaurat-o și așa a ajuns The Carpathian Cottage în circuitul turistic.  Cabana poate găzdui confortabil șase persoane.

A urmat The Tree Cottage, care a fost construită în anul 2017 și se adresează celor care chiar vor să se izoleze de lume. Este o casă mică de lemn, pentru două persoane construită într-un stil minimalist în vârful unui deal și care oferă o priveliște unică.

Cum ajungi la The Tree Cottage

Locația se află la 20 km de Arieșeni și la 47 km de Deva. Din Brad, se poate lua autobuzul până în sat. Cabana este situată pe un deal, la 3 km de Păulești. Iarna, când este zăpadă, pentru cei care nu au mașini adecvate și nu pot parcurge ultimii trei kilometri, este asigurat transportul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns