miercuri, octombrie 27, 2021
Rețete bănățene

VIDEO Prânzul almăjenilor. Chef Marian vă prezintă cel mai de succes preparat de la Restaurantul Bigăr

Marian Popovici a gătit, toată vara, la singurul restaurant deschis la Cascada Bigăr, din Caraș-Severin. Chef Marian spune că cel mai de succes preparat, cel pe care turiștii l-au cerut cel mai mult, a fost „Prânzul almăjenilor”.  Marian ne-a povestit ce conține și cum se pregătește.

„Este vorba despre coleșă (mămăligă) din făină de mălai, măcinată la Morile de la Rudăria, brânză friptă, coroană din slăninuță, smântână și ou prăjit pe plită. Se face foarte simplu. Se pregătește coleșa, dar atenție, se folosește lapte. Coroana de slăninuță se frige pe plită și se stropește cu vin alb. Tot pe plită se prăjește oul și brânza, care poate să fie de vacă sau de capră, după preferință. Acesta era prânzul almăjenilor și asta mâncau când plecau o zi întreagă la muncă. Este foarte simplu de făcut, gustos și foarte consistent”, spune chef Marian.

Chef Marian și ajutorul său, Iancu, au gătit un „Prânz al amăjenilor”, pentru cititorii Ghidului Banatului. Puteți să-i vedeți la lucru, în videoul alăturat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?