Locuri din Banat

Bănățenii, îndrumați să aleagă activități turistice sigure în pandemie: Plimbări cu bicicleta, drumeții sau mese tradiționale la pachet

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș a demarat o serie de proiecte în scopul promovării turismului de familie. Mai exact, reprezentanții asociației recomandă călătorilor bănățeni dornici de aventură un turism în siguranță, pentru acest sfârșit de an. Luând totodată în considerare situația creată de pandemia de COVID19 și măsurile de siguranță impuse.

RETIM

Este un demers inițiat cu scopul de a oferi timișorenilor – și nu numai acestora – informațiile necesare pentru a putea călători în siguranță aproape de casă, în Banat, în excursii de o zi, în grup de maxim 4-6 persoane. O formulă care poate oferi oricui șansa de a rămâne sănătos păstrând o normalitate a lucrurilor care ne făceau plăcere tuturor.

Fidelity by Iulius Mall

“Este o vreme în care trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți! Pandemia ne-a schimbat viețile, trebuie să respectăm reguli noi și să învățăm să trăim altfel. Să reconfigurăm normalitatea și să regăsim bucuriile de dinainte în altă formă”, spune Delia Barbu, directoarea APDT Timiș.

Astfel, în colaborare cu info-centrele turistice din Timiș, cu producători locali sau reprezentanți ai unor afaceri de turism, APDT Timiș vă oferă datele unor locații interesante, care pot deveni oricând destinații de o zi.

Plimbări cu bicicleta în Rezervația Satchinez 

La o distanță de numai 30 km de Timișoara, Rezervația ornitologică Mlaștinile Satchinez oferă familiilor iubitoare de natură ocazia de a se bucura de peisajul colorat al toamnei și de liniștea câmpiilor întinse din Banat.

Se poate ajunge cu mașina, există locuri de parcare în fața primăriei sau a info-centrului turistic din localitate. Tot de acolo se pot închiria gratuit 4 biciclete Eco Timiș (2 adulți+ 2 copii) pentru vizite în rezervație. În areal sunt amenajate zone de odihnă și servit gustări în aer liber. Telefon pentru informații și închiriere biciclete 0256.379500, ghid Maria Rabonțu.

Drumeții la Cascadă

Ascunsă de păduri și drumuri șerpuite, Cascada Șopot din Pietroasa este una dintre locațiile care merită descoperită sau redescoperită împreună cu familia în această perioadă a anului. Roșii, galbene, arămii – frunzele copacilor oferă un spectacol colorat de neratat. Se poate ajunge cu mașina. În zonă există panouri cu detalii ale producătorilor locali de la care turiștii pot achiziționa produse din zonă. Se pot face drumeții și la alte obiective turistice din zonă, ghid prof. Iosif Martinescu, tel. 0728 961929.

Mic dejun la Margina, la pachet

Producătorii locali din satele aparținătoare comunei Margina vă așteaptă în continuare nerăbdători să vă bucure cu mâncărurile specifice zonei. Puteți lua la pachet gustările pentru a descoperi apoi, în drumeții de o zi, dealurile line ale Țării Făgetului și numeroasele cariere de piatră din zonă. De asemenea, familiile pot închiria gratuit bicicletele Eco Timiș. La Margina se ajunge cu mașina, direct pe autostradă. Există locuri de parcare și acces la toalete publice la info-centrul turistic Margina, de unde se pot ridica și bicicletele. Informații ghid de turism Damaris Sivu, tel. 0723124952.

Până la capăt, pe pista de biciclete

Familiile care nu vor să folosească mașina pentru a călători în această perioadă pot petrece o zi pornind din Timișoara pe pista de biciclete până în apropierea de granița cu Serbia. Acolo vă invităm la Otelec, unde turiștii pot părăsi pista pentru a se deplasa încă 4 kilometri până la Iohanisfeld, satul în care pot admira o mini fermă de struți și pot servi un prânz târziu în aer liber, pe terasele restaurantului Bikmania sau pizzeriei Bar Park.

Gustare în Șură

Poate că vă place pâinea de casă și mâncarea tradițională, poate că vă place să stați în grădină, pe un balot de paie, împreună cu copiii și să savurați toamna. Indiferent de varianta pe care o preferați, la Șura din Dumbrava le puteți avea pe amândouă. Și ceva în plus: acces la atelierul olarului. Informații program tel. 0721 689776.

foto: arhiva Ghidul Banatului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns