Evenimente

Trei evenimente din Banat pe care nu ai voie să le ratezi cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Mai multe sate din Banat se pregătesc de sărbătorile de iarnă într-un mod inedit. Mai exact, satele bănățene își așteaptă vizitatorii nu doar din țară, ci și din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. De Crăciun, la Margina, Dumbrava și în orașul Deta vor fi organizate evenimente menite să arate lumii cele mai îndrăgite tradiții populare pe care bănățenii le practică din generație în generație de sute de ani.

RETIM

Primul sat care ține mereu capul de afiș când vine vorba despre primirea vizitatorilor din întreaga lume este Margina. În comuna aflata la mică distanță de Făget și Lugoj, localnicii îi vor primi pe vizitatori cu un mic dejun cum doar la Margina se poate pregăti. Mai mult, cei care își doresc pot să aibă parte de o plimbare cu sania trasă de cai, experiență care doar la Margina poate fi trăită din tot Banatul. Seara, colindele vor fi aduse în fața vizitatorilor de călușarii străvechi care vor prezenta dansuri și urări de bine.

Fidelity by Iulius Mall

Nici cei de la Dumbrava, un sat aflat tot în Țara Făgetului, nu s-au lăsat mai prejos pentru a marca așa cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Aici, localnicii au deschis Șura, un local tradițional unde vizitatorii vor putea degusta din cele mai bune preparate tradiționale bănățene din câte există. Aceștia se vor putea înfrupta din pâinea coaptă în cuptor cu lemne, cârnații și mezelurile făcute în casele oamenilor, prăjiturile locului și multe alte delicatese locale.

Iubitorii târgurilor de Crăciun nu trebuie să meargă până la Viena sau Budapesta pentru o experiență autentică. Nu au decât să ia drumul orașului Deta din Timiș, acolo unde, la Casa Ferch se organizează an de an un Târg de Crăciun inedit, cu produse tradiționale făcute de localnici. La târg vizitatorii vor găsi nu doar mâncare și băuturi ale locului, toate produse local, ci și decorațiuni și alte bunuri specifice. Patru camere vor putea fi închiriate în Casa Ferch începând cu acest an pentru doritori. Târgul va ține două zile, pe 8 și respectiv 9 decembrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns