Evenimente

Trei locuri unde poți mânca fasole cu ciolan la ceaun, mici, sărmăluțe și alte mâncăruri românești de 1 Decembrie în Banat

foto: teoskitchen.ro

Ziua Națională se sărbătorește în fiecare an la 1 decembrie, de obicei cu parada militară și alte evenimente, dar și cu aprinderea luminițelor de sărbători în marile orașe ale țării. Și cum pentru români mâncarea este mai mult decât un mod de supraviețuire, în acest an mai multe localuri din Timișoara și din împrejurimile orașului au decis să încingă ceaunele și grătarele și să-i cheme pe gurmanzi la un 1 Decembrie de neuitat. 

Distractie pe patine

Fără să ne străduim prea mult, am găsit imediat trei localuri renumite în tot Banatul pentru produsele tradiționale pe care le oferă clienților lor. Pentru Ziua Națională, mesele vor fi pline, iar clienții vor avea parte de surprize care mai de care mai inedite.

RETIM

Fasole la ceaun la Urseni

La Urseni, localitate aflată la mică distanță de Timișoara, proprietarii unei pensiuni își așteaptă oaspeții cu tradiționala fasole la ceaun, alături de vin fiert, țuică fiartă și, ca să fie treaba treabă, murăturile din cămară. Acelea puse de ei, nu luate din comerț. Un ospăț cinstit, românesc.

“Și dacă e vreme frumoasă, vă invităm să veniți mai devreme, ca să încingem povești afară, în jurul ceaunului. Dacă încă nu l-ai cunoscut pe Paul, maestru în preparate tradiționale, îți spunem noi, e și tare carismatic. Bonus: punem colindele tale preferate. După 2 pahare de țuică fiartă sigur îți aduci aminte versurile și îți faci curaj să cânți’, spun cei de la Pensiunea “” Urseni, str. Mare, nr. 9.

Partenerul evenimentului este Bucătăria lui Paul. Ceaunul este gata de servit în jurul orelor 13:00 la prânz. Cele 70 de porții ce vor fi pregătite vor fi vândute pe modelul “primul venit, primul servit”.

Pagina evenimentului.

Mănânci cât poți la Herneacova

La Domeniul Herneacova te așteaptă nu doar caii adorabili pe care îi poți admira sau călări, ci și un meniu tradițional apetisant de te lingi pe degete de 1 Decembrie. Partea cea mai bună? Meniul oferit este de tipul all-you-can-eat, adică mănânci cât te ține pentru o sumă fixă de bani. 

Sărbătorește românește și vino alături de noi, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, la Domeniul Herneacova! Întreținem atmosfera de Ziua Națională a României cu o ofertă specială: All-You-Can-Eat. Mănâncă pe săturate sarmale la ceaun și fasole cu ciolan după placul inimii. Mai mult, pregătiți-vă să rămâneți surprinși de blândețea și calmul cailor noștri”, este invitația celor de la Herneacova.

În fiecare zi, meniul se servește de la orele 13:00 la orele 19:00.

Pagina evenimentului.

Mici, ciolan și grătare la “Casa Bunicii”

Și cum trendul all-you-can-eat sau mănânci-până-pocnești este la mare căutare și la noi, bănățenii fiind renumiți pentru mesele îmbelșugate pe care le pun în fața goștilor lor cu ocazia rugilor, nici cei de la Casa Bunicii nu s-au lăsat mai prejos pentru masa de 1 Decembrie. Aceștia pregătesc fasole la ceaun, ciolan, ceafă, mici, cârnați fripți și alte bunătăți pe o tigaie imensă, varză călită, murături și tuică sau vin fiert. 

“Toate astea le vom pregati in curte la Casa Bunicii 1 și 2. Evenimentul este de tip „mănânci cât poți” și costă 54 ron/adult si 27 ron/copil pana in 12 ani. Vom avea deschise si terasele astfel ca cine dorește poate mânca afară în fum și în frig. Noi recomandăm varianta asta și contraatacăm cu țuică fiartă și vin fiert. La o masă va trebui ca toata lumea să comande fie acest meniu fie din meniul a la carte. Nu se poate face combinație”, spun cei de la Casa Bunicii.

Pentru rezervări, va trebui să completați un formular pe care îl găsiți pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Pagina evenimentului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns