Evenimente

(VIDEO) A fost lansat Manifestul Luminii, de Asociația Timișoara 2021, în 26 de limbi

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii lansează, de Ziua Internațională a Luminii, un manifest video în 26 de limbi, în care evidențiază metafora luminii din sloganul asociației – “Luminează orașul prin tine”.

RETIM

Una dintre valențele luminii, incluse în slogan, se referă la energia și forța creatoare a locuitorilor orașului, a comunităților care pot pune lucrurile în mișcare, dacă lucrează împreună, dar și speranța că o societate poate renaște prin cultură și umanitate. De aceea, asociația dorește ca sloganul “Luminează orașul prin tine!” să devină un imbold pentru fiecare dintre locuitorii Timișoarei, precum și ai României.

Fidelity by Iulius Mall

“Lumina” este laitmotivul acțiunilor cultural-artistice și sociale organizate de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Prin acțiunile organizate în pofida restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, care ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de programele culturale gândite pentru acest an, asociația dorește să evidențieze faptul că “Timișoara 2021” este proiectul unei întregi comunități, a timișorenilor, care își propune să devină un proiect îmbrățișat de toți românii și care să aibă ecouri pe continentul european.

Manifestul Luminii este despre oameni. Dorința lor de a se manifesta liberi, de a fi împreună în vremuri de distanțare socială, de a nu fi separați de frumos și artă, și esența spiritului uman, atât de complex și adaptabil, au fost puse în povestea acestui Manifest.

Toate aceste idei se regăsesc, într-o formă simbolică, inspirațională, în clipul video care va fi tradus în 26 de limbi, între care engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă și italiană. Este vorba despre toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, pentru că Timișoara își dorește să atragă vizitatori din toate aceste țări. Îndemnul de la finalul clipului video este acela de a vizita Timișoara de acasă, deocamdată, iar când pandemia va trece, publicul este așteptat în “orașul luminii”.

Clipul video a fost realizat de Asociația Timișoara 2021, în colaborare cu regizorul Tedy Necula, cunoscut, între altele, pentru realizarea lungmetrajului „Coborâm la prima” despre tragedia de la #Colectiv.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns