Locuri din Banat

VIDEO Cum ajungi în locul din care se văd minunile Dunării din Banat, cazane și golfuri de o frumusețe rară în lume

Banatul de clisură oferă un adevărat catalog de obiective turistice de toate felurile, care mai de care mai interesante și mai plăcute ochiului. De la munți și poieni la peșteri, râuri, chei și defileuri, floră și faună de admirat și fotografiat. Însă niciun alt obiectiv turistic nu este mai fascinant și mai maiestuos decât Dunărea în sine, fluviul care străbate România prin sudul țării și care oferă peisaje de vis din mai orice punct ai privi-o.

RETIM

Un loc special de pe cursul Dunării este perimetrul care însumează Golful Dubova, Cazanele Mici și Cazanele Mari, cele mai spectaculoase locuri de pe întreg fluviul din țara noastră. Iar pentru a le vedea în toată splendoarea lor, există un mic vârf muntos pe care, odată ajunși, veți putea să vă bucurați de o priveliște completă asupra acestor obiective care, chiar dacă sunt impresionante de la șosea sau din barcă, de sus îți oferă o priveliște cu totul unică.

Fidelity by Iulius Mall

Cum ajungi pe Ciucaru Mare

Muntele despre care vorbim se numește Ciucaru Mare. Oferă două puncte de belvedere, spre Golful Dubova, dar și spre Cazanele Dunării, cele Mici și cele Mari. Ca să ajungi pe Ciucaru Mare, plecarea se face din Dubova, o stațiune dunăreană aflată la 20 de kilometri de Orșova. Urcușul pe munte începe de la terenul de fotbal din sat.

După ce parcați mașina, puteți începe urcarea care va dura în jur de 45 de minute, pe o potecă fără prea multe încercări fizice. Bocancii și pantalonii lungi sunt însă recomandați, pentru aderență și protecție împotriva viperelor pe care ați putea să le întâlniți pe traseu. Coborârea va dura în jur de 25 de minute, odată ce ați admirat frumusețile Dunării și ați făcut destule poze cât să vă ajungă până la următoarea vizită la Ciucaru Mare.

sursa foto: Amazing Romania

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns