luni, martie 1, 2021
Oameni din Banat

VIDEO Oamenii care pregătesc artiștii Banatului. Profesorii de la Școala de Arte din Timișoara își spun povestea

FOTO Arhiva

Proiectul de prezentare a profesorilor, într-o filmare de câteva minute, a fost demarat de Școala de Artă în urmă cu o lună. Săptămânal, câte un profesor vine în fața camerei și își spune povestea. Până acum s-au prezentat Eduard Dandoți, Carmen Popovici Dumbravă și Georgiana Necșa.

„Grigore Moisil spunea că <<un profesor bun e cel care face ca lucrurile grele să ți se pară ușoare>>. Noi spunem că un dascăl bun este acela care vede talentul din tine și te ajută apoi să îl transformi într-un mod de viață. Sunt deja 20 de ani de când Școala de Artă funcționează în cadrul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș. De-a lungul celor 2 decenii, mii de cursanți și zeci de dascăli au parcurs împreună traseul, uneori anevoios, dar mereu fascinant, al artei prin educație. A venit acum rândul lor, al profesorilor, să fie cei care își spun singuri povestea. Un dascăl, dincolo de imaginea lui în fața cursanților, este un om cu pasiuni, cu energie, cu vise și cu speranțe. Ne-am propus să vi-i prezentăm aici pe profesorii noștri de artă, așa cum se văd ei înșiși. Sunt profesorii care vă așteaptă să le deveniți parteneri la cursurile care vă pot împlini viața, prin șlefuirea unor talente despre care poate încă nici nu știți că le aveți. Și pentru că suntem la Școală, o să strigăm catalogul. Nu al elevilor, ci un catalog nou, al celor care predau”, arată reprezentanții Școlii de Artă.

Școala de Arte din Timișoara este o formă de învățământ artistic alternativ care se adresează tuturor celor care au aptitudini artistice, în funcție de specialitatea aleasă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: