Evenimente

Ai scris de doctor? La Timișoara se organizează un curs special de caligrafie pentru adulți

Dacă atunci când îți scrii numele pe un document celui căruia îi este adresat îi ia 10 minute să descifreze cum te numești, cursul acesta este pentru tine. Caligrafia este una dintre cele mai vechi arte de pe glob. Scrisul a fost printre primele meșteșuguri pe care oamenii și le-au însușit. Încă din antichitate, această formă de transmitere a informației s-a popularizat și dezvoltat ca nicicare alta.

RETIM

La Timișoara se organizează un curs special tocmai pentru cei care vor să învețe tainele scrisului frumos, pe hârtie. Cursul MagInk Letters este o călătorie prin arta caligrafiei ce ne va iniția în tainele unei îndeletniciri pe care tot mai puțini o cunosc: scrierea de mână cu toc, peniță, cerneala, răbdare și emoție.

Fidelity by Iulius Mall

Gadget-urile ne înlesnesc o comunicare tot mai prescurtată și presărată cu emoji, însă uităm că scrierea nu este doar o înșiruire de simboluri, ci un mesaj ce pleacă spre destinatar cu un bagaj imens de semnificații, energii și trăiri.

MagInk Letters este un curs intensiv, în cadrul căruia învățăm concret tehnici pentru însușirea stilului caligrafic Cursiv Englez – tușe de bază, legături, construcție de litere minuscule și majuscule. Vom invata tehnici de infrumusetare si ornamentare a scrierii caligrafice, astfel, fiecare cursant isi va putea crea un stil propriu. Ne vom cunoaște, ne vom distra și vom râde, vom descoperi contururi noi și litere îndrăznețe, vom reinterpreta scrierea de zi cu zi. Ne vom pregati pentru lucrarea finala – o felicitare sau un citat ce poate fi inramat – la alegerea fiecaruia.

BENEFICII:

– scrierea caligrafică este o tehnică excelentă de concentrare, ancorare în prezent și deconectare a minții de la fluxul gândurilor zilnice năvalnice;

– însușirea disciplinei prin practica sa regulată;

– învățarea răbdării și focusării pe obiectivele propuse, întrucât presupune o acțiune repetitivă până la atingerea rezultatului dorit;

– devenim conștienți de creativitatea noastră;

– căpătăm încredere pentru a ne expima liber și prin alte căi, de a ne exterioriza creativitatea;

Cui se adresează cursul de caligrafie?

Adulților care:

– vor să-și descopere latura creativă

– vor să își dezvolte o deprindere artistică

– vor să vadă că se poate scrie și altfel

– vor să treacă de limitele contururilor și să iasă din zona de confort

– vor să devină mai conștienți de acțiunile pe care le întreprind

– vor să cunoască o tehnică de concentrare și deconectare

Cursul totalizeaza 7 ore 30 minute și are structura prezentată mai jos:

  1. Prezentare curs și cursanți. Prezentare și testare instrumente de scris.
  2. Scriere libera. Exercitii de ritm si formare tuse cu toc si penita.
  3. Principii caligrafie in stil cursiv englez. Constructie de litere minuscule si majuscule in stilul cursiv englez.
  4. Inflorituri si infrumusatare scriere. Scriere artistica si insusire stil personal.
  5. Pregatire lucrare finala .

Toate materialele de lucru sunt incluse si vor putea fi luate acasa pentru continuarea perfectionarii.

Cost curs: 480 de lei – cu toate materialele incluse!

Pentru rezervarea locului este necesara plata unui avans de 100 de lei (ce se deduce din taxa totala). Pentru confirmare, va rugam ca pe langa „Particip” sa trimiteti si un mesaj privat la Amalia Calligraphy,  pentru a putea fi contactati in vederea transmiterii detaliilor necesare. In localul ce ne gazduieste putem comanda bauturi si mancare, astfel incat sa nu fim nevoiti sa cautam variante pentru pranz in preajma. Consumatia nu este inclusa in taxa de curs. Avansul este returnabil doar in cazul anularii evenimenmtului de catre organizator, nu si in cazul in care participantul se razgandeste si nu mai participa la curs.

Trainer : Amalia Bucur – Artist caligraf cu antecedente creative si antreprenoriale, cu inclinatii spre muzica si frumos. A cochetat cu industria modei, cu managementul , cu pianul, vioara si acordeonul. O caracterizeaza vointa puternica si disciplina, optimismul si tenacitatea. E mamica a doua minuni nazdravane ce ii sunt zilnic formatori intr-ale pedagogiei si rabdarii. Acum impartaseste din cunostinetele dobandite in ultimii ani in tainele caligrafiei cu toti cei care vor sa vada ca se poate scrie si altfel, ca literele nu exprima doar un mesaj, ci si multa emotie, cu cei care vor sa treaca de limitele contururilor si sa iasa din zonna de confort si, de ce nu, cu aceia care vor sa-si descopere latura creativa si sa isi dezvolte o noua abilitate creativa.

Workshop-urile Amaliei se desfasoara in Romania si in Anglia. Mai multe detalii găsiți aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns