Locuri din Banat

Una dintre clădirile simbol din Timișoara intră în reabilitare. Fațada Palatului Culturii va fi refăcută

Miercuri, 30 octombrie 2019, de la ora 10, Primăria Timișoara a predarat amplasamentul la Palatul Culturii-sediul Operei Naționale Române, către executantul lucrărilor SC Alex-Dia Construct SRL – lider (partea de execuţie) şi SC Titzunaco SRL – subcontractor (partea de proiectare). Lucrările la fațada clădirii vor costa 3.919.405,13 lei, la care se adaugă TVA.

RETIM

Constructorul se obligă prin contract să realizeze:

Iulius Town

– igienizarea zonelor de interes care fac obiectul lucrărilor de intervenţie. Se impune pentru început, realizarea lucrărilor de igienizare a zonelor de interes, prin îndepărtarea molozului din pod, desfundarea şi revitalizarea colectoarelor de preluare a apelor pluviale;

-Realizarea lucrărilor de consolidare prin injectarea fundaţiilor din exterior folosind reţete moderne.

-Refacerea hidroizolaţiei de la terasa arcului pentru a preveni infiltraţiile apelor pluviale. Repararea sistemului de preluare a apelor pluviale, reparaţii hidroizolaţie terasă.

-Realizarea de schele şi copertine provizorii. Pentru eficientizarea investiţiei pe monument, se impune realizarea schelelor şi a podinelor cu structuri care să permită acoperirea lor cu protecţie provizorie pe perioada efectuării lucrărilor, pentru a facilita astfel o bună aplicare a materialelor.

-Realizarea releveelor cu zone degradate. Având acces la suprafaţa întregii fatade, se impune o analiză aprofundată a faţadei în vederea întocmirii exacte a releveelor de degradare a elementelor componente, pentru stabilirea exactă a lucrărilor de interventie.

-Desprăfuirea suprafeţelor. Lucrările se vor efectua prin aspirare, suflare, periere, spălare.

-Îndepărtarea elementelor instabile se va executa manual

-Investigaţii pentru studierea pietrei, a mortarelor, cărămizilor, studierea factorilor de deteriorare a materialelor, alegerea mortarelor şi produselor de tratare a pietrei, testări etc.

Durata lucrărilor este de 12 luni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns