Evenimente

Alianța Orașelor Verzi ia naștere la UrbanTalks Timișoara

Echipa UrbanizeHub vă invită în data de 27 aprilie la conferința UrbanTalks Timișoara. Evenimentul va avea loc în sala Consiliul Județean Timiș, în intervalul orar 09.00-17.00 și va fi organizat sub formă de paneluri și o masă rotundă. 

RETIM

UrbanTalks este conferința noastră prin care aducem împreună reprezentanți ai administrației publice, antreprenori, experți în dezvoltare sustenabilă, experți ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai societății civile împreună pentru a discuta despre viitorul comunităților urbane din România.

Fidelity by Iulius Mall

Conferința face parte din proiectul Soluții Inovative pentru Orașe Verzi, derulat prin POCA, prin care am oferit suport comunităților urbane din Arad, Timișoara, Lugoj și Reșița pentru a deveni mai sustenabile. Proiectele și direcțiile de dezvoltare realizate de specialiști și experți au fost validate de aproape 1000 de cetățeni din cele 4 orașe.

În cadrul conferinței de joi vom avea invitați naționali și internaționali, lideri din business, experți în dezvoltare sustenabilă și primarii celor patru orașe implicate în proiect: Călin Bibarț, Ioan Popa, Ruben Lațcău și Bogdan Blidariu.

Pe scenă vor urca și cele patru soluții premiate în weekendul trecut la concursul UrbanLab for Green Cities, unde cetățeni din cele patru orașe au propus soluții și idei pentru orașe pentru oameni. Vom avea o discuție cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim, pentru a dezbate despre oportunitățile de finanțare pe care orașele le vor avea în următorii ani.

La finalul evenimentului, va avea loc formarea Alianței Orașelor Verzi. Primarii celor patru orașe incluse în proiect: Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița, vor primi o strategie realizată de experții UrbanizeHub și vor semna un pact prin care își asumă dezvoltarea orașelor verzi, prin acțiuni și politici locale și alături de cetățeni. 

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/1581329339057176 

Proiect: Soluții inovative pentru orașe verzi

Beneficiar: Asociația INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTARE LOCALĂ – THINK GLOBAL ACT LOCAL

Obiectivul general al proiectului: Consolidarea capacității interne a Asociației INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTARE LOCALĂ – THINK GLOBAL ACT LOCAL de a se implica în formularea politicilor de dezvoltare urbană durabilă și de transformare a municipiilor Arad, Lugoj, Reșița și Timișoara în „orașe verzi”.

Rezultate preconizate:

  • 1 raport de analiză a situației privind promovarea politicilor de dezvoltare durabilă și de trecere la „orașe verzi” și 4 fișe de orașe realizate
  • 4 planuri de acțiune realizate pentru fiecare municipiu în parte și 4 workshop-uri
  • 4 rapoarte cu acțiuni prioritizate în urma consultării publice a cetățenilor din cele 4 municipii
  • 1 concurs de soluții organizat și desfășurat pe tema „oraș verde” în Regiunea Vest cu participarea cetățenilor din cele 4 orașe: Arad, Reșița, Timișoara, Lugoj

Valoarea proiectului: 421.717,00 lei, din care 351.290,26 lei (valoarea nerambursabilă din FSE) și 61.992,40 lei (valoarea nerambursabilă din bugetul național).

Perioada desfășurării proiectului: 14.06.2022 – 13.08.2023

Codul MySMIS: 151314

Contact:

Adresa: Str. Timișoarei 2A, Reșița – jud. Caraș-Severin

Email: office@urbanizehub.com

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns