Evenimente

Baclavale, rahat de toate culorile, kebab, dansatori rotitori și multă distracție la Festivalul Turcesc de la Timișoara

Primul festival dedicat Turciei are loc în această vară la Timișoara. Intitulat simplu și fără pretenții, Festivalul Turcesc de la Timișoara va însemna, pe lângă dansuri populare turcești și muzică balcanică, mâncarea delicioasă a turcilor. 

RETIM

La festival participanții vor putea gusta celebrele baclavale, din kebabul turcesc, din diferitele băuturi și dulciuri tradiționale, precum și multe alte preparate sau produse de tip hand-made.

Iulius Town

“Festivalul Turcesc va avea loc în Parcul Rozelor din Timișoara, în perioada 26-28 iulie, între orele 10:00 și 22:00. Festivalul vine cu o sumedenie de surprize pentru timișoreni, cum ar fi celebra fanfară militară otomană, cu dansurile pline de spiritualitate ale dervișilor rotitori, cu muzică și dansuri tradiționale, dar și cu bunătățile turcești care te duc cu gândul la minunata lume orientală”, scriu organizatorii festivalului.

Intrarea este liberă, organizatorii propunându-și să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Evenimentul este organizat de Fundația Tuna și Turkfest.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns