Evenimente

Primul festival medieval al Timișoarei, de anvergura celui de la Sighișoara, în weekend în Parcul Castelului

Muzeul Banatului din Timișoara vrea să le ofere pasionaților de arte și tradiții medievale un festival ca la Sighișoara. Potrivit reprezentanților instituției, Timișoara va fi pusă în acest an pe harta orașelor ce găzduiesc festivaluri medievale de anvergură. 

Distractie pe patine

Evenimentul va aduce în vechea cetate a castelanilor de Timiș atmosfera unui festival medieval complet. Ordine cavalerești din trei țări își vor pune tabără în Parcul Castelului, meșteri din alte vremuri vor deschide ateliere de fierărit, ceramică, croitorie medievală, întreținerea armelor și armurilor, curelărie, prelucrare de pergament și hârtie. 

RETIM

“Jocurile uitate ale Evului Mediu vor fi organizate din nou, după multe secole, în Parcul Castelului Huniade din orașul de pe Bega, iar aromele Evului Mediu îi vor îmbăta pe cei care vor participa la concursurile de gătit. Nu vor lipsi nici bătăliile epice cu arme reale, care vor dovedi din nou bravura spiritului și forța brațelor. Uitata bătălie de la Vadul Nisipurilor va reintra în legenda locului odată cu exploziva ei reconstituire, o ciocnire la care vor participa toți războinicii ordinelor cavalerești prezente la festival”, spun organizatorii evenimentului.

Dintre trupele de artiști prezente la festival amintim Peregrinii, Irdorath, Compania Dragonului – The Company of the Dragon, Deus Vult, Beli Orlovi / White Eagles, SoimanArt și alții. Cu ajutorul acestora, serile de festival vor fi animate de concerte legendare și de istorisiri ale mitologiilor narate la lumina jerbelor de foc. „Festivalul Medieval al Castelului Huniade”,  9-11 august, în Parcul Castelului. Deviza festivalului este “Trecutul nu va fi niciodată uitat!”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns