Evenimente

Bastionul Maria Theresia, locul de unde va începe anul Capitalei Culturale Europene. Urmează lucrări importante de reabilitare

În câteva săptămâni vom începe lucrări majore de reparații în spațiile din Bastionul Maria Theresia, anunță Primăria Timișoara.

RETIM

Vor fi reparate și igienizate atât spațiile interioare, cât și cele exterioare, aparținând domeniului public.

Iulius Town

„Intenția noastră și a Centrul de Proiecte Timișoara este să folosim și acest spațiu în cadrul amplului eveniment de deschidere al Capitalei Culturale Europene, programat să aibă loc pe în perioada 17-19 februarie 2023, urmând ca pe parcursul anului 2023 aici să aibă loc diverse expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii Începând din 2024, Centrul de Proiecte va lansa un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant în aceste spații de la Bastion, prin curatoriere”, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.

Vă reamintim că Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile acestui monument istoric care aparțin municipalității și care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp.

Primăria Municipiului Timișoara a investit și investește, ajutată și de fonduri nerambursabile, aproape 35 de milioane de euro în reconversia unor spații în centre culturale. Unele dintre ele sunt construite de la zero, altele au stat în paragină mulți ani.

Dintre investițiile realizate sau aflate în curs de finalizare făcute de Primăria Timișoara amintim:

👉Cinema Victoria – investiție de 2 milioane de euro

👉Cinema Studio – investiție de 3 milioane de euro

👉Cinema Timiș – investiție de 3,2 milioane de euro

👉Centrul Cultural și Educațional Kuncz – investiție de 1,5 milioane de euro

👉Cinema Dacia – investiție de 2,5 milioane de euro

👉Castelul de Apă din Iosefin – investiție de 2 milioane de euro din fonduri norvegiene nerambursabile

👉MultipleXity (zona Nord) – investiție și reparații de 500.000 de euro

👉Bastionul Theresia – reparații de 100.000 de euro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns