Rețete bănățene

VIDEO Un canal de YouTube te învață pas cu pas tainele gastronomiei bănățene

Vă este dor de rețetele de altădată? Sau vreți să învățați să gătiți așa cum se făcea odinioară în casele bănățene? Acum puteți să învățați tainele gastronomiei Banatului doar urmărind câteva materiale video realizate în cadrul unui proiect menit să transmită mai departe tradițiile mâncărurilor zonei.

RETIM

Proiectul se numește “Patrimouniul cultural bănățean online” și este realizat de Asociația Culturală Tradițională Negura, fiind cofinanțat de CJT. Proiectul se bazează în special pe un canal de YouTube, acolo unde bănățeni de seamă te învață cum să gătești printre cele mai cunoscute preparate ale zonei, de unde provin și cum să le dai acel ceva pentru ca mâncărurile să fie de-a dreptul delicioase.

Fidelity by Iulius Mall

Printre rețetele pe care veți învăța să le pregătiți, dacă urmăriți canalul de YouTube al proiectului, se regăsesc papricașul cu cartofi la ceaun ca la Dumbrăvița, gogoșile ca la Dudeștii Vechi, colăceii cu mere de la Deta sau mâncarea de crumpi ca la Otelec. Proiectul își propune să popularizeze rețelele tradiționale ale Banatului multietnic. Clipurile prezintă în același timp și obiceiurile satelor sau zonelor din care provin aceste preparate delicioase.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns