Evenimente

Când și unde se ține cel mai mare festival al papricașului din vestul țării

În perioada 14-15 octombrie, locuitorii și turiștii vor avea parte de un eveniment de neuitat în vestul României – Festivalul Vinului și Papricașului de la Buziaș. Tradiţionalul festival ajunge în acest an la ediţia cu numărul al XIII- lea.

RETIM

Unul dintre momentele cele mai așteptate ale festivalului este concertul legendarei trupe Phoenix, programat pentru duminică, 15 octombrie 2023. Fanii muzicii rock românești și nu numai vor avea ocazia să se bucure de interpretarea lor care a fermecat generațiile. Cu o zi înainte, invitat este un alt fost membru de seamă al trupei, Mircea Baniciu.

Iulius Town

Festivalul Vinului și Papricașului de la Buziaș este recunoscut ca fiind cel mai mare eveniment de acest gen din vestul țării. An de an, atrage mii de participanți, atât din întreaga țară, cât și din afara granițelor acesteia. Este o ocazie unică pentru oameni să se bucure de gusturile și tradițiile Banatului și să se conecteze cu cultura și muzica locală.

Delicii pentru toate gusturile

Bucătarii talentați din regiune vor pregăti delicii la ceaun și multe alte bunătăți pentru vizitatori. Nu veți putea rezista tentației de a gusta din preparatele tradiționale, care au făcut celebră gastronomia locală. Iar pentru cei mici, vor fi disponibile băuturi speciale adaptate vârstei lor.

Partea gastronomică a festivalului va fi completată perfect de vinurile de pe Dealul Silagiului. Acesta este momentul ideal pentru iubitorii de vinuri să descopere aromele și bucuriile oferite de această regiune viticolă.

Festivalul Vinului și Papricașului de la Buziaș promite să fie o experiență care va combina gusturile autentice ale bucătăriei locale cu muzica de excepție și atmosfera unei sărbători cu adevărat speciale. Dacă sunteți în căutarea unei escapade culturale și gastronomice, aceasta este destinația perfectă pentru weekend-ul din 14-15 octombrie 2023.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns