vineri, decembrie 3, 2021
Oameni din Banat

Cei mai în vârstă cititori. La 92 și 98 de ani, doi lugojeni încă merg la bibliotecă

Nicolae Streian și Isac Isbașa, decanii de vârstă de la Biblioteca Municipală din Lugoj

Biblioteca din Lugoj se mândrește cu doi cititori, adevărați decani de vârstă. Este vorba despre profesorul Nicolae Streian, care are 98 de ani și Isac Isbașa, de 92 de ani. Cei doi sunt printre cei mai activi abonați de la  Biblioteca Municipală din Lugoj, chiar dacă au o vârstă înaintată.

Winter in My Town

Nicolae Streian a fost profesor de matematică și este unul dintre puținii veterani de război, care mai sunt în viață. A fost pe front și a participat la luptele  de la Păuliș, în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Domnul profesor Streian a fost pe la piață și a trecut, ca în fiecare an, să ne aducă un mărțișor și o felicitare. Mi-a spus că îi este dor de perioada în care organizam lansări și spectacole și că își dorește foarte mult să trecem de această pandemie și să revină la evenimentele noastre, de la care era nelipsit. Îmi spune mereu că pe front știa cu cine luptă, dar acum inamicul e invizibil”, povestește Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale din Lugoj.

Isac Isbașa a fost impiegat de mișcare, la CFR. Este un adevărat iubitor de carte și unul dintre cei mai activi abonați ai instituției.

„Domnul Isbașa vine cel puțin o dată pe lună. Este foarte activ și la această vârstă și citește foarte mult. Se cunoaște foarte bine și cu domnul Streian. E o adevărată plăcere să-i avem oaspeți, pe amândoi, de fiecare dată când ne trec pragul”, a mai spus directoarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns