Evenimente

Cinemateca celui mai important festival de film din Romania, pentru prima dată la Timișoara

Cinemateca TIFF vine pentru prima dată la Timișoara, într-un spațiu cultural nou, care-și propune să devină punctul de întâlnire al industriilor creative și mediului ONG din Timișoara: FABER. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în fiecare joi până pe 22 octombrie.

RETIM

Filme multi-premiate care au făcut înconjurul marilor festivaluri și au atras valuri de simpatie la cea de-a 19-a ediție TIFF se vor vedea, în această toamnă, pe marele ecran din Timișoara. Săptămânal, iubitorii de cinema sunt invitați să descopere cele mai așteptate titluri ale anului, parte dintr-o selecție spectaculoasă din care nu vor lipsi câștigătorul Premiului secțiunii Zilelor Filmului Românesc și filmul distins cu Premiul pentru regie la TIFF 2020”, spun organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Cinemateca TIFF este un proiect al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) menit să promoveze cinema-ul independent și să faciliteze întâlnirile dintre creatorii de cinema și public.

FABER este o clădire pe Bega, ce face parte de ceva timp din povestea Timișoarei.  A aparținut Fabricilor Unite de Ulei și Săpun din 1844, apoi Fabricii Lumina în 1948, iar în istoria recentă, Fabricii Azur. Cei 820 de metri pătrați de clădire și 2500 de metri pătrați de teren au fost transformați într-un centru cultural independent, care a dezvoltat numeroase proiecte de-a lungul ultimilor ani: Alergotura,  AMBASADA, Banat IT, BEGA!, BETA – bienala timișoreană de arhitectură, F O R,  Fundația Comunitară Timișoara, JazzTM, LIGHT EDU, PLAI, Timotion, Upgrade  My City și Undelocuiesc.eu.

Proiecțiile vor fi organizate exclusiv în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare. Pentru 17 septembrie este programată producția Patrick, în regia lui Tim Mielants(Belgia, Olanda, 2019), care a obținut Premiul pentru regie la TIFF 2020 și la Karlovy Vary 2019.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns