Rețete bănățene

Cozonaci pufoși și aromați cu nucă și cacao – Rețetă garantată 100%, de la Chef Nicolaie Tomescu

Vreți să faceți un cozonac cu o reușită garantată?! Chef Nicolaie Tomescu vă dă rețeta potrivită, aroma și gustul copilăriei din casa bunicilor în ajunul de sărbători sau efectiv din zilele de Weekend se va regăsi și în casa dumneavoastră.De asemenea pe site-ul www.chefnicolaietomescu.ro, puteți să găsiți nenumărate rețete din bucătăria tradițională românească și nu numai.

RETIM

„Pentru că știu că multora dintre dumneavoastră vă e teamă să vă apucați de pregătirea cozonacilor, vin cu o rețetă simplă și cu o reușită de 100% pentru toți aceia care au încercat rețeta aceasta. Tot ceea ce trebuie să faceți e să respectați cu strictețe cantitatea ingredientelor, modul de preparare și veți obține niște pufoși aromați și gustoși ca la bunica acasă.

Fidelity by Iulius Mall

Ingredientele sunt simple, la îndemâna oricui și cu siguranță și celor mai neîndemânatici într-ale bucătăriei îi va reuși.

Eu fac această rețetă de foarte multă vreme încoace la ochi, însă până astăzi nu am publicat-o dintr-un motiv lesne de înțeles. Bunica avea o cană cu care măsura ingredientele și până nu am luat cana și am cântărit fiecare ingredient în parte am zis că nu e tocmai ortodox până nu dau niște ingrediente exacte, că acum fiecare are câte o cană-două pe acasă, dar nu se potrivesc neaparat între ele ca și volum.

Cum se fac Cozonacii tradiționali cu nucă și cacao – Rețetă garantată cu o reușită de 100%

Ingredinete pentru maia:

  • 130 g făină albă
  • 130 ml lapte călduț, atât cât să poți tine degetul în el
  • 20 g zahăr tos
  • 40 g drojdie proaspătă

Ingrediente pentru aluat:

  • Maiaua preparată cu ingredinetele de mai sus
  • 660 g făină albă
  • 250 ml lapte la temperatura camerei
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 130 g zahăr tos
  • 6 gălbenușuri
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coaja razuită de la 2 lămâi sau o portocală (după gustul fiecăruia)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 260 g nucă măcinată
  • 150 g zahăr tos
  • 20 g cacao
  • 20 g chipsuri de ciocolată neagră cu minim 70% cacao sau ciocolată tocată grosier
  • 3 albușuri
  • 50 ml lapte
  • 1 lingură extract de vanilie

Ingredinete pentru uns cozonacul:

  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare pentru cozonaci umpluți cu nucă și cacao:

Preîncălzim cuptorul la 150 de grade Celsius/

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Mod de preparare pentru maia:

Într-un castronel punem toate ingredientele și le amestecăm ușor până se încorporează făina. Acoperim castronul cu o folie de prospețime și-l dăm deoparte până își dublează volumul.

Mai multe rețete din bucătăria tradițională românească și nu numai pe www.chefnicolaietomescu.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns