Locuri din Banat

Cum va arăta MultipleXity 2021 Timișoara, cel mai modern centru expozițional din România

Concursul de soluţii organizat de Ordinul Arhitecţilor din România pentru MultipleXity 2021 a fost câştigat de Birou Individual de Arhitectură Şerban Daniel Lucian din Cluj-Napoca.

Distractie pe patine

Juriul a trebuit să desemneze câştigătorul, care va livra proiectul. Este vorba de Birou Individual de Arhitectură Şerban Daniel Lucian din Cluj-Napoca, care primeşte 623.000 de euro pentru realizarea proiectului.

RETIM

MultipleXity 2021 va fi dezvoltat în fostul depou de tramvaie de pe bulevardul Take Ionescu, devenit Muzeul „Corneliu Mikloşi”, cât şi pe locul atelierelor aflate vizavi de drum.

MultipleXity 2021, Centrul de Artă, Tehnologie și Experiment este cea mai mare investiție asumată de Primăria Timișoara prin dosarul de candidatură Timișoara Capitală Culturală European și va costa 12 milioane de euro. Inițial, au fost mai multe discuții pentru amplasarea clădiri în spații din oraș, însă a fost aleasă locația de pe strada Take Ionescu.

MultipleXity va găzdui o clădire de 6500 mp care va fi construită în două etape. Prima etapă va fi realizată și finalizată în 2020 – 1500 mp , iar a doua etapă va fi terminată în 2021 – de 4500 mp.

Spațiile vor conține centre multifuncționale, spații de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare și zone expoziționale.

Centrul Multiplexity reprezintă cea mai mare moștenire ce va rămâne după 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană și va reuși să pună alături tehnologia modernă – un domeniu de excelență pentru Timișoara, alături de artă și experiment.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns