INEDIT

De ce dotarea tehnică disponibilă la locație devine adesea un criteriu important atunci când alegeți un loc pentru vacanță?

Vacanțele sezoniere sau anuale sunt deja un eveniment inclus în agenda oricărei familii moderne și sursele de informare pentru pregătirea lor sunt extrem de bogate, mai ales în mediul online. Mobilitatea și conectivitatea crescute din viața de zi cu zi se regăsesc și în perioadele de vacanță, majoritatea turiștilor dorindu-și să călătorească și să petreacă timp în locații care le pot susține obișnuițele de comunicare și conectare.

RETIM

Oamenii își doresc ca atunci când petrec zile libere departe de mediul lor de acasă să poată să fie conectați la lume, la știri, la urgențele de familie sau de serviciu. Excepție fac, desigur, acele călătorii de nișă special gândite ca o evadare din cotidian, cu telefon deconectat și fără alte surse moderne de informare.

Fidelity by Iulius Mall

Păstrarea obiceiurilor tehnologice de acasă

Activități de timp liber care necesită acces la tehnologie, precum jocurile online și urmărirea sporturilor preferate sunt cu atât mai apreciate în zilele de vacanță. Dog House Megaways demo este, de exemplu, un model de slot online foarte popular, numai bun de testat din camera de hotel sau de la piscină, atâta timp cât locația oferă o conexiune WiFi de calitate.

Pentru a evalua la prima vedere nivelul de dotare tehnică al locației, este suficient să căutați informații online despre locația respectivă. Orice destinație de vacanță care este promovată activ pe diverse site-uri specializate de vacanță poate oferi un minim de tehnologie care să vă permită să comunicați pe canalele digitale uzuale, să vă conectați la știri locale sau internaționale și să vă continuați obiceiurile de conectare de acasă. Acolo unde serviciile de acces sunt gratuite este posibil ca rețeaua să fie mai încărcată și să vă așteptați la o viteză mai redusă de reacție sau semnal intermitent.

Vacanțele high-tech

La polul opus al serviciilor de bază de mai sus se află locațiile deosebite de vacanță care încorporează un grad extrem de avansat de tehnologie, oferindu-le turiștilor o adevărată experiență din acest punct de vedere. Tehnologia emergentă, inclusiv căutarea vocală, realitatea virtuală și augmentată, tehnologia de recunoaștere facială și Internetul lucrurilor, a condus la adoptarea difuzoarelor inteligente în hoteluri, tururi în realitate virtuală de la companiile de turism și modalități noi, fără întreruperi, de a face check-in. fără a fi nevoie să stai la coadă și să vorbești cu personalul de la recepție.

În viața noastră personală, folosim din ce în ce mai mult plățile contactless, căutarea vocală și soluțiile mobile, așa că este logic ca tendințele tehnologice din turism să fi urmat același model de bază. Și foarte mulți turiști chiar asta își doresc: un contact și acces la tehnologie inovativă măcar pe durata celor câteva zile de vacanță ca o escapade în viitor și o antrenare a simțurilor.

Numeroase țări din Asia sunt destinații ideale pentru căutătorii de astfel de tehnologii avansate. Tehnologia robotică este una dintre cele mai interesante forme de tehnologie de călătorie și se îmbunătățește constant. În cadrul hotelurilor, de exemplu, roboții au fost folosiți în roluri asemănătoare consultanților, ajutând să întâmpine oaspeții când ajung și să ofere informații. Unele hoteluri și-au extins și mai mult utilizarea, implicându-le în curățarea și manipularea bagajelor. În cadrul restaurantelor, roboții pot avea un rol potențial în pregătirea alimentelor și în servirea alimentelor. În aeroporturi, acestea pot fi folosite pentru a detecta arme ascunse, în timp ce unii producători folosesc și robotica pentru a crea cutii de bagaje care te urmăresc inteligent. Mai mult, agenții de turism folosesc roboți pentru pre-screening, făcând timpii de așteptare mai productivi pentru clienți.

Așadar, într-o eră a informației poate fi destul de ușor de căutat locații de vacanță care să corespundă tehnologic solicitărilor turiștilor și este opțiunea fiecăruia să-și aleagă stilul potrivit de petrecere a zilelor libere.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns