sâmbătă, august 8, 2020
Evenimente

“Degustarea cârnaților bănățeni”, festivalul favorit al minorității germane din Banat, are loc în această săptămână

„Degustarea cârnaţilor bănăţeni”- „Worschkoschtprob” este sărbătoarea preferată a minorității germane din Banat. Tradiţia de câteva decenii a sărbătorii pentru minoritatea germană din Banat şi nu numai, va avea loc joi, 13 februarie, de la ora 12, la Căminul Cultural din Biled.

Evenimentul va fi unul dedicat producătorilor și gurmanzilor de cârnați, făcuți în gospodăriile celor mai pricepuți meșteri din Banat. Cârnații vor fi testați de un juriu și vor fi premiați, urmând să se decidă, după îndelungi gustări, cel mai delicios produs al festivalului.

Evenimentul este pus la cale de ziarul „Banater Zeitung” alături de Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Forumul Democrat al Germanilor din Biled și Primăria Biled.

„Worschtkoschtprob” a debutat ca o manifestare desfăşurată în redacţia ziarului, acolo unde cititorii aduceau, pentru degustare și concurs, mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă, „juriul degustător” fiind format chiar din redactorii publicației. 

Din1995, publicaţia „Banater Zeitung” a decis să organizeze o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. După ce mulți ani evenimentul a avut loc doar la Casa „Adam Müller Guttenbrunn” din Timișoara s-au organizat manifestări de acest gen la Sânnicolau Mare (2012), Lugoj (2013), Sântana (2014), Radna – Lipova (2016), Bocșa (2017), Șag (2018) și Buziaș (2019).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: