Locuri din Banat

Casa Muhle intră în sfârșit în reparații după ani de dispute și eșecuri

Casa Muhle, un simbol al arhitecturii timișorene, intră în sfârșit în reparații, după ce ani la rândul a fost subiect de dispută între iubitorii patrimoniului orașului de pe Bega și administrație. Pe gardul din fața casei a apărut un panou de șantier, iar proprietarul a cerut primăriei ajutor pentru racordarea casei la curent.

RETIM

În luna octombrie a anului 2019, consilierii locali din Timișoara au alocat 580.000 de lei pentru Casa Muhle. Proprietarul a contactat între timp o firmă de construcții și urmează să înceapă acum lucrările alături de aceasta. Proprietarul este Mihai Ion Nelson Cârpaci, care a primit o autorizație de construcție încă din 27 august 2019.

Fidelity by Iulius Mall

Autoritățile locale vor urmări îndeaproape șantierul de la Casa Muhle. Imediat ce lucrările vor fi finalizate, se va putea trece la expropriere. Administrația locală își dorește ca locația să fie transformată într-un muzeu.

„Mai departe nu discutăm acum ce se întâmplă, vom vedea ce-o să facă. Din punctul meu de vedere, ideal ar fi ca acolo să putem avea un Muzeul Muhle. Se poate pune în discuție exproprierea, dar nu în starea actuală, ci după aceea”, a mai spus edilul-șef pentru TION.

Casa Muhle a fost construită în secolul XIX și a aparținut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Situată în centrul Timișoarei, casa de pe Bulevardul Mihai Viteazul a fost considerată întotdeauna drept una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns