Evenimente

Delicii mediteraneene în capitala Banatului: Creveți, caracatițe, calamari, midii, pești și dulciuri turcești, la un festival din Timișoara

Dacă nu ai ajuns în această vară la Marea Mediterană, nu te îngrijora! La Timișoara are loc, chiar în acest weekend, un festival dedicat întocmai acestei mări spectaculoase, care se întinde pe toată granița de sud a Europei. Pentru că nu puteau să aducă marea în Banat, organizatorii s-au gândit să aducă preparate care se găsesc de obicei doar pe plajele acesteia.

RETIM

Vizitatorii Festivalului Mediteranean vor putea gusta din cele mai delicioase fructe de mare posibile, preparate cu grijă și condimentate după rețete pescărești. Aceștia se vor putea înfrupta din creveți, calamari, caracatiță, raci, midii și pești de toate formele și mărimile. Pentru ca masa să fie masă, la desert aceștia vor putea gusta din celebrele dulciuri turcești cum sunt baclavaua, rahatul sau kataiful. Nu va lipsi nici cafeaua turcească pe nisip.

Fidelity by Iulius Mall

Festivalul Mediteranean începe vineri, 6 septembrie și ține până duminică, 8 septembrie. Festivalul ține de la 10 dimineața până la 22 seara. Festinul are loc pe platoul din fața Centrului Regional de Afaceri CRAFT din Timișoara. Pe lângă standurile cu fructe de mare și dulciuri din Turcia, cei care nu sunt prieteni cu aceste preparate vor putea servi mâncăruri tradiționale românești la un stand special gândit pentru ei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns