Evenimente

Demonstrații de luptă împotriva turcilor, la Timișoara. Reconstituirea unor scene de la începutul secolului al XVI

Muzeul Național al Banatului transmite live, duminică, 21 martie 2021, începând cu ora 20:00, evenimentul „Mesaje din trecut”.

RETIM

Pornind de la tema expoziției „Evoluția Cetății Medievale a Timișoarei”(mansarda B1), evenimentul propune exemplificarea impactului între civilizația creștină și cea musulmană în secolul XVI. Vor avea loc demonstrații de luptă și prezentări istorice cu asociațiile Eyaletul de Timișoara și Losonczy Istvan și Concert de muzică istorică live – Peregrinii.

Iulius Town

Evenimentul are loc exclusiv online și în direct, pe două planuri – interior (spațiul expoziției MNaB), și exterior (demonstrațiile și spectacolul, într-un spațiu deschis din Bastion, dar fără public). El se constituie într-o prezentare alternativă, reconstituire și spectacol muzical / prezentare de artefacte realizată de muzeografi.

Prezentările și demonstrațiile vor aborda aspectele celor două culturi, creștină și musulmană, aflate în contact în Banatul începutului de secol XVI, de la învățături și obiceiuri la tehnici de luptă și prezentări / dueluri cu arme reale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns