Locuri din Banat

Unde puteți alerga sau merge pe trasee montane în Banat în 2021

Vești grozave pentru iubitorii de natură, plimbări peste dealuri și munți, sau alergare pe poteci de pădure. Timișul se pregătește să investească în dezvoltarea de asemenea trasee chiar în această vară, pentru a-i îndemna pe turiștii de casă și cei din restul țării să descopere natura din zona Banatului.

RETIM

Unul dintre cei trei poli de dezvoltare a turismului în județul Timiș – zona traseelor montane formată din comunele Tomești, Nădrag, Pietroasa, Margina și Fârdea – va accelera în 2021 demersurile de dezvoltare și a mai multor trasee de drumeție în zona muntoasă a județului Timiș, în colaborare cu reprezentanți ai Regiei Naționale Romsilva.

Fidelity by Iulius Mall

Membrii Asociației de Dezvoltare și Promovare a Turismului Timiș au explicat că, în funcție de condițiile impuse de pandemie, la finalul verii, este programată să aibă loc o primă tură de alergare pe Transluncani. Acest eveniment a fost inițiat în colaborare cu asociații de profil, cu scopul de a promova turismul activ și noua zonă turistică dezvoltată în jurul celei mai înalte șosele din județ. Primăria Tomești a anunțat că urmează să fie amenajat și un spațiu pentru campare în vara acestui an.

În cadrul primei întâlniri a consiliului, coordonată de președintele APDT Timiș, Alexandru Proteasa, și derulată în comuna Tomești, au mai fost stabilite ca priorități și dezvoltarea elementelor de infrastructură turistică precum locuri de parcare pentru mașini și autocare în mediul rural, cât și facilități privind accesul la apă potabilă și toalete publice pentru vizitatori.

Ceilalți doi poli de dezvoltare turistică a județului sunt grupați, în Centru, în jurul orașului Buziaș – stațiune balneoclimaterică de interes național și în Vest în jurul comunelor Lovrin-Șandra și al orașelor Sânnicolau Mare – Jimbolia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns