Oameni din Banat

Doi tineri voluntari din Banat au renovat complet o școală din Tanzania

Anca și Ion, doi tineri voluntari care trăiesc și muncesc în capitala Banatului, au renovat în doar o săptămână o școală din Tanzania, țară aflată în estul Africii. Cei doi voluntari cunoscuți în Banat, mai ales prin implicarea în mai multe proiecte cum ar fi Acasă în Banat, au ajuns în Tanzania chiar în perioada Crăciunului.

Distractie pe patine

Acolo, în Bwawani Morogoro, au ajutat la reabilitarea unei școli în care învață 130 de copii.

RETIM

“Noi suntem în Tanzania,  într-o comunitate de lângă Morogoro, unde o mână de oameni  își doresc foarte mult sa crească nivelul educației din zonă. Zilele trecute am fost să vizităm satele învecinate și le-am explicat părinților importanța educației, observând totodată nivelul de trai foarte scăzut. Ieri am fost să vizităm școala și am constatat că sălile de clasă au urgentă nevoie de reparare și igienizare. În cele 4 săli de clasă (3 în interior și una în aer liber) învață aproximativ 130 de copiii care  vin pe jos câțiva kilometri în fiecare zi. Încercăm să dăm o mână de ajutor dar avem nevoie și de susținere financiară. 380 dolari sunt necesari pentru a cumpăra materialele”, scria Ion Diu la 25 decembrie.

Câteva zile mai târziu, voluntarii bănățeni terminau lucrarea.

“În numai câteva zile, Diu Ion și Anca Măduța au reușit ce și-au propus, au renovat complet școala din Bwawani Morogoro din Tanzania. Datorită lor, 130 de copii au acum condiții mai bune în care vor putea învăța. Felicitări! Chiar ați dus spiritul Banatului peste mări și țări!”, au scris cei de la Acasă în Banat pe contul lor de Facebook.

Anca și Ion lucrează în domeniul IT la Timișoara, iar în timpul liber se implică activ în sprijinirea proiectelor dedicate comunității locale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns